Po prezidento rinkimų kone iškart bus Europos Parlamento rinkimai. Ar nesėkmės atveju varžybose dėl šalies vadovo posto A. Veryga dalyvaus EP rinkimuose?

„Dar negaliu atsakyti į šį klausimą, nes tokio sprendimo nėra priėmusi partijos taryba, kuri nuspręs, koks bus EP kandidatų sąrašas. Šiuo metu galiu kalbėti tik apie prezidento rinkimus. O kaip bus dėl kitų rinkimų, kol kas yra tik spėlionė“, – tikino A. Veryga.

Tačiau tai, kad partija jį iškėlė kandidatu prezidento rinkimuose, kuriuose asmuo reprezentuoja ir partija, leidžia manyti, kad A. Veryga yra savotiška partijos žvaigždė. Todėl logiška būtų manyti, kad jo pavardė bus išnaudojama iš kituose rinkimuose.

„Aš negaliu to pasakyti, nes dar niekas to nėra nusprendęs, mes nė vieno sąrašo dar neturime. Esu partijos pirmininko pavaduotojas, bet vienasmeniškai sprendimų nepriimu, yra partijos taryba, kuri tokius sprendimus priima. Šiuo metu projektuojamės tik į prezidento rinkimus. Kai susirinks partijos taryba po naujų metų, tai ji ir nuspręs dėl EP. O aš pats kol kas galvoju apie prezidento rinkimus“, – tikino A. Veryga.

Tačiau jis pabrėžė, kad nėra nusprendęs užsiimti kuo nors kitu nei politika. 

„Tai kaip nuspręs ta politinė jėga, kuri mane delegavo čia, tai ten ir būsiu, nes mes esame komanda, kuri galvoja, kaip geriausiai padaryti. Tai mes nusprendžiame kartu, kaip sudėlios kolegos, taip ir bus. Jei susitarsime, kad man reikia, nepavykus prezidento rinkimuose, kažkokį kitą sąrašą vesti ar kandidatuoti kokioje tai sąrašo pozicijoje, tai taip ir bus, bet aš iš politikos neketinu trauktis bent jau kol kas. Ar vykčiau dirbti į Briuselį? Kodėl gi ne, jei mane išrinktų“, – sakė A. Veryga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)