„Nepasibaigus kovoms Ukrainoje, sunku tikėtis, kad Rusija perskirstys prioritetus ir pradės telkti pajėgas kitose kryptyse“, – Eltai perduotame komentare teigė KAM.

Visgi, ministerijos teigimu, Rusija strategine Vakarų kryptimi planuoja ilgalaikį pajėgų didinimą.

„Tam numatomi infrastruktūros ir dalinių plėtros planai, vyksta struktūriniai ir pavaldumo pokyčiai“, – nurodė KAM, remdamasi Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) vertinimu.

Anot KAM, AOTD praėjusiais metais viešai teiktas Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimas iš esmės nesikeičia.

„Rusija išlaiko reikšmingus pajėgumus ir juos nuolat pildo prie fronto linijos Ukrainoje. Nepralaimėti karo šiuo metu yra Rusijos prioritetas ir ji skiria tam atitinkamus resursus“, – pirmadienį nurodė ministerija.

ELTA primena, kad leidinys „Bild“ paskelbė ištraukas iš galimai slapto Vokietijos gynybos ministerijos parengto dokumento. Jame daroma prielaida, kad eskalacija tarp NATO ir Rusijos gali įvykti jau 2024 metų vasarį.

Taip pat, pasak „Bild“, 2025 metais blokas gali prieiti prie tiesioginės konfrontacijos su Rusijos kariuomene, tikėtina, Baltijos šalių pašonėje. „Bild“ pabrėžė, kad scenarijus yra NATO pratybų, kurios vėliau šiais metais bus surengtos Baltijos šalyse, legendos dalis.