Vienas iš nuteistųjų, R. Kurlianskis, į vidų pateko pro kitas, šonines duris, taip išvengdamas žurnalistų dėmesio, rašo BNS.

Kaip BNS patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, R. Kurlianskis prisistatė į Vilniaus Vyriausiąjį policijos komisariatą penktadienio pavakarę, jis įėjo per vieną iš šoninių įėjimų.

„Visi trys asmenys jau prisistatė į policiją. Jie bus pristatyti į įkalinimo įstaigas“, – Eltai penktadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Kaip skelbė portalas lrt.lt, E. Masiulis, R. Kurlianskis ir V. Gapšys iš pradžių bus pristatyti į Kauno kalėjimą, esantį, o iš ten per 10 darbo dienų bus paskirti į konkrečias bausmės atlikimo vietas.


Apeliacinis teismas E. Masiuliui, R. Kurlianskiui ir V. Gapšiui skyrė laisvės atėmimo bausmes. Nuteistieji minėjo, kad Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) prie kasacinių skundų pateiks prašymus stabdyti jiems skirtų laisvės atėmimo bausmių vykdymą.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimdoną Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį E. Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas LAT.

Į policijos įstaigą Klaipėdoje dėl bausmės atlikimo atvykęs vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteistas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis tvirtino tikintis, kad Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) priims jam palankų sprendimą.

„Ar ji gali būti gera (nuotaika – ELTA)? Aišku, kad ne. Žmogiškąja prasme yra sunku. Bet lengvas kelias yra ne mūsų kelias. Atlikinėdamas bausmę, lauksiu Aukščiausiojo Teismo sprendimo ir manau, kad čia nėra pabaiga, o Aukščiausiojo Teismo sprendimas bus palankus“, – žurnalistams Klaipėdoje penktadienį sakė E. Masiulis.

Jis teigė, kad kasacinis skundas LAT dar nėra pateiktas. Pasak E. Masiulio, atsižvelgiant į tai, kad byla yra didelės apimties, skundo paruošimui reikės daugiau laiko. Nuteistasis anksčiau minėjo, kad planuoja LAT prašyti stabdyti jam skirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą iki kol kasacinis teismas priims galutinį sprendimą.

Anksčiau portalas lrt.lt skelbė, kad E. Masiulis jam teismo paskirtą laisvės atėmimo bausmę turėtų atlikti Kauno kalėjime, tačiau nuteistasis užsiminė gavęs žinių, jog gali būti išvežtas į Šiaulius.

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis teigė pats ketinęs nuvykti į įkalinimo įstaigą, kur atliktų laisvės atėmimo bausmę, tačiau sužinojo, kad, visų pirma, reikia prisistatyti į policiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)