Profesorius Vytautas Lansbergis šią situaciją pakomentavo eilėraščiu. Jame jis ironizavo, kad kai kurie G. Landsbergio svainio L. Andriulio teiginiai cituojami žiniasklaidoje ne dėl įžvalgų, o dėl to, kas jis yra.

„Vienas jaunas politikas, veikiau pradedantis, parašė
įdomų saviraiškos tekstą, kurį pridedu.
Radau jį (tekstą) traukinyje po priegalviu. Štai:
„Esu jaunas politikas, pradedantis, bet eisiu toli.
Turiu tokių minčių, kokių kiti neturi. Kartais kai parašau,
atkreipiu dėmesį. Mane cituoja, tai gerai. O komentuoja
ir giria ne už tai, kas išties mano ir stipriai parašyta, o todėl,
kad esu kieno nors svainis. Tai mane užgauna, šiuo
pareiškimu protestuoju.
Prašau visų, skelbiančių mano pasisakymus, nenurodinėti
kieno esu svainis ar dėdė. Esu, kuo esu“, – ironizavo V. Landsbergis.

„Manau, kad žinau ar galiu atspėti, kas tai parašė.
Atspėkit ir jūs.
Nuostata atvira ir gerbtina. Portalai išties turėtų kreipti
daugiau dėmesio į turinį, jeigu būna“, – feisbuke vėlyvą naktį rašė V. Landsbergis.

Į L. Andriulio pareiškimus, kuriuos netruko cituoti oponentai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai, įvertino ir rašytojas Vytautas V. Landsbergis.

„Nesinori savo fb rašyti nesmagių dalykų, bet kartais reikia, ypač kai Gabrieliaus svainis tūlas Andriulis eilinį kartą vakarodamas prispaudo klavišus ir prirašo nesąmonių, o konservatorių oponentai tuoj pat ima kryšt iš laimės ir visa tai traktuoti, kaip konservatorių nuomonę“, – feisbuke rašė jis.

Socialinėje erdvėje jis ragino L. Andriulio žmoną „tokiais smagiais momentais paslėpti kompiuterį“, patį L. Andriulį nerašyti su kepure „Landsbergis“, nes jo „smagieji postai kartais nedaug ką bendro turi su mūsų šeimos politine, pilietine ar etine pozicija“. Jis taip pat ragino skaitytojus netapatinti L. Andriulio su konservatorių partija.

„Nes tai ne partijos narys, o tiesiog šmaikštus save eksponuoti mėgstantis egoistas, tikrai ne komandos žaidėjas“, – feisbuke rašė jis.

Ramūnas Karbauskis ir Gabrielius Landsbergis.

Jo mintys, išsakytos feisbuke, greitai buvo ištrintos.

TS–LKD prijaučiantis akademikas Vytautas Ališauskas taip pat sureagavo į žiniasklaidoje jau aprašytus L. Andriulio pasisakymus.

„Yra didelė paslaptis, kodėl kažkokio privataus žmogaus, kuris nėra nei partijos (TS–LKD) narys, nei politikas apskritai, nei politologas – taigi tokio žmogaus, beje apie visą rašančio ekscentriškai ir provokuojamai, išsiliejimai FB staiga imamas visokių pralaimėjusių ar bepralaiminčių jėgų skleisti. Atseit va, žiūrėk, ką Tėvynės sąjunga mano“, – rašė V. Ališauskas.

„Tiesa, yra sukrečiantis argumentas – tas žmogus esąs vieno partijos lyderių žmonos sesers sutuoktinis. Aišku, kad tokios partijos, kaip valstiečių sąjungininkai lenkai, viską dalinasi ir tvarkosi šeimomis, o dar sukuria klanus, tai ir į kitus taip žiūri“, – feisbuke trečiadienio vakarą rašė akademikas.

Tikino, kad jau žino pirmuosius planus

Delfi primena, kad LVŽS partijos profilyje feisbuke pasirodė TS–LKD partijos lyderio G. Landsbergio svainio L. Andriuko įrašo socialinėje erdvėje interpretacija. Iš kurio valstiečių atstovai daro įžvalgas apie galimus pirmuosius konservatorių darbus.

„Iš G. Landsbergio svainio L. Andriulio teksto akivaizdu, kad konservatoriai, jei tik jiems bei liberalams pavyks laimėti antrajame rinkimų ture, pirmiausiai imsis pagrindinių dviejų darbų – vienalyčių santuokų įteisinimo bei pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms“, – rašoma LVŽS feisbuko įraše.

Aiškinama, kad konservatoriai tik gavę valdžią kovos su išmokomis.

„Kitaip tariant, imsis senų laiko patikrintų veiklos metodų – nurėš Sodros mokamas išmokas senjorams – pensijas, panaikins išmokas vaikams – vaiko pinigus bei socialiai remtinoms grupėms. Jei Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė dar atsargiai kalba apie tokius darbus, tik rugsėjo mėnesį iš anksto anonsuodami, jog lėšų pensijų indeksavimui nebus, p. G. Landsbergio svainis yra kur kas atviresnis – konservatoriai, vos gavę valdžią, su išmokomis kovos“, – dėstė politinės partijos atstovai, kartu ragindami rinkėjus ateiti atiduoti savo balsą antrame Seimo rinkimų ture.

L. Andriulio feisbuko įraše rašoma, kad rinkimuose taip gerai pasirodžius konservatoriams ir liberalams „pagaliau Lietuvai bus postūmis europietiškų vertybių link“.

„Abi liberalų partijos turės didelę ir itin įtakingą frakciją Seime, manau, kad pagaliau galime tikėtis vienalyčių santuokų įteisinimo, pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms, lengvesnės imigracijos“, – atviroje feisbuke grupėje rašė L. Andriulis.

Šiuos rinkimų rezultatus jis interpretavo kaip visuomenės pasikeitimą.

„Visuomenė pasikeitė – Facebook karta, jaunos, miestuose gyvenančios išsilavinusios šeimos įgavo daug svorio, ir jų balsai lemia aiškią Lietuvos kryptį link modernių, liberalių vertybių. Po ketverių metų Lietuva jau bus labai kitokia, o 2024 metais jaunų, modernių žmonių svoris bus dar didesnis. Provincijos, nostalgijos sovietizmui ir populistų balsai prislopo ir nebėra girdimi“, – socialiniame tinkle dėstė jis.