„Jau keturis mėnesius gyvenu su 18-mečiu vaikinu, nors jis vos metais vyresnis už vyriausiąją mano dukrą, kuriai dabar yra 17 metų“, – DELFI pasakojo linksma, išvaizdi moteris. Mažiausiai dukrelei vos pusantrų, tačiau Kristina jau tęsia vadybos studijas koledže ir dirba registratore odontologijos klinikoje. Čia ir susipažino su mylimuoju.

„Visada buvau tolerantiška amžiaus skirtumui, tačiau įsivaizdavau, kad vyresnis gali būti tik vyras. Vaikinas, su kuriuo gyvename kartu, atvažiuodavo į kliniką kaip pacientas. Kortelėje matydavau, kad yra 18-metis, tad net nežiūrėjau į jį kaip į vyrą“, – pasakojo lietuvė.

Pacientas jai buvo simpatiškas vyrukas - ir tiek. „Net jei mane kalbindavo 28-25 metų vyrai, nežiūrėdavau rimtai, sakydavau, kad su tokiais nėra ką veikti“, – juokėsi.

Įdomu, kad pirmas jos vyras, su kuriuo 15 metų gyveno, įsimylėjo 20-metę merginą. „Klausdavau jo, ar turi ką su tokia jaunute kalbėti, todėl nesistebiu, kad dabar draugai manęs to klausia“, – sakė moteris.

Susipažino mergvakaryje

Artimiau su 18-mečiu pacientu ji susipažino per bendradarbių mergvakarį. „Aišku, laisvumo suteikė alkoholis, tačiau po to karto nusprendėme likti draugais, santykių netęsti, nesusitikinėti“, – pasakojo DELFI pašnekovė.

Kristina mylimajam iš karto pasakė, kad turi keturias dukras. Pasirodo, jis tai žinojo, nes girdėdavo klinikoje, kaip ji kalba apie savo vaikus bendradarbėms. Ne paslaptis buvo ir jos metai.

„Jis pats atrodo ir elgiasi brandžiau, negu kiti aštuoniolikmečiai, tačiau kartais išlenda jaunatviško maksimalizmo, ambicijų, kad yra vyras ir turi išlaikyti šeimą, nors teoriškai yra vos metais vyresnis už mano dukrą“, – pastebi moteris.

Leidžia sau gyventi, kaip norisi

Kaip pati pabrėžė, ji nemėgsta ir niekada nemėgo neįpareigojančių santykių, todėl prieš apsigyvendama kartu su draugu pasiklausė artimųjų nuomonės.

„Mama pasakė, kad jeigu nuoširdus žmogus, jeigu myli, tai ir gerai. Nes pilna mano amžiaus vyrų, kurie išgerti mėgsta ar negerbia aplinkinių. Mama patarė pabandyti. Aš pati anksčiau buvau labiau priklausoma nuo visuomenės nuomonės, o dabar esu tiek išlaisvėjusi, kad galiu sau leisti gyventi, taip, kaip pati noriu“, – atvirauja Kristina.

15-metė moters dukra pritarė mamos pasirinkimui, 8 metų ir 1, 5 metų amžiaus mergaitėms pakako, kad mamos draugas joms parodė dėmesį, pakalbino, o 17-metė dukra buvo prieš, klausė, kokias čia nesąmones mama daro ir pan.

„Jai kliuvo amžiaus skirtumas, nes jos vaikinui tiek pat metų, kaip ir mano draugui“, – juokėsi moteris.

Padeda prižiūrėti mergaites

Šiuo metu 35-metės gyvenimo draugas sustabdęs studijas koledže, po vasaros kiek sumažėję darbų statybose, tad padeda jai prižiūrėti mergaites: „Neseniai sirgo mažiausioji, tai jis labai gražiai ja rūpinosi. 8-metė dukra irgi labai gerai su juo sutaria, su 15-mete dukra laukdami manęs grįžtančios iš darbo pasidaro valgyti ir man vakarienę pagamina. 17 metų dukra irgi dažnai su savo vaikinu pas mus būna, tai taip ir gyvename”.

Lietuvos veterinarijos akademijoje baigusi bakalauro studijas, Kristina įgijo ir marketingo magistro laipsnį. Lietuvoje nesiskundė darbais, paskutiniu metu net vadovavo vienam pašto skyriui, tačiau Anglijoje, kaip ir dauguma emigrantų, pradėjo nuo prasčiausių darbų ir pamažu kilo karjeros laiptais.

Susipažino per pažinčių svetainę

Paklausta, kodėl nusprendė išvykti iš Lietuvos, pasakojo tokį sprendimą priėmusi po skyrybų su pirmu vyru – trijų jos dukterų tėvu. „Kadangi mano neramus charakteris, per pažinčių svetainę susipažinau su Anglijoje gyvenančiu lietuviu. Susirašinėjom, iš laiškų patiko, tad nusprendžiau vykti pas jį pabandyti gyventi kartu“, – pasakojo.

Kaip pabrėžė Kristina, ji kategoriškai nepritaria vaikų palikimui seneliams, tad įsikūrusi Anglijoje po trijų mėnesių iš mamos pasiėmė vyriausiąją dukrą, o dar po dviejų – likusias dvi.

Ištekėjusi antrą kartą, pradėjo lauktis ketvirto vaikelio, tačiau bendras gyvenimas nesusiklostė. Kaip pati pripažįsta, paskubėjo, ne iš karto suprato, kad žmogus turi rimtų psichologinių problemų.

„Dėl tų vedybų tai suklydau. Išsiskyrėm po dvejų bendro gyvenimo metų, o dabar taip pasitaikė, kad gyvenu su 18-mečiu. Nežinau, kaip ilgai, bet jaučiuosi vertinama, mylima. Jis manimi ir vaikais rūpinasi tikrai daugiau, nei buvę vyrai. Kol kas viskas yra gerai, sutariam. Kiek tai tęsis – neįsivaizduoju, tačiau tenka girdėti istorijų, kad ir tokio amžiaus skirtumo žmonės gyvena ilgai. Pavyzdžiui, bendradarbės mama susipažino su 14 metų jaunesniu ir jie jau 15 metų kartu. Kai paklausai tokių istorijų, supranti – yra vilties, kad santykiai tęsis ilgai“, – kalbėjo Kristina.

Nesako tėčiui, nes bijo

Jos draugas – taip pat lietuvis, prieš pora metų atvykęs gyventi į Londoną. Pasak Kristinos, vaikino tėvai ir sesuo ją priėmė, nors žinojo apie metų skirtumą.

Pačios Kristinos tėvai gyvena Lietuvoje. „Buvome visi grįžę jų aplankyti, tačiau tėčiui nesakiau, kiek draugui metų. Tėtis mėgsta pabambėti, todėl nenoriu, kad pasitaikius progai pradėtų priekaištauti dėl amžiaus skirtumo. Mes jam nemeluojam. Pats mato, kad vaikinas jaunesnis, bet kiek – nesakome“, – prisipažino DELFI pašnekovė.

Moka už buto nuomą ir vaikus

Paklausta, kaip sekasi išlaikyti tokią didelę šeimą, Kristina pasidžiaugė, kad Anglijoje labai rūpinamasi vienišomis mamomis. „Nemeluosiu, duoda pašalpas už vaikus, kurias susitvarkiusi dokumentus aš imu. Taip pat apmokama ir 3 miegamųjų buto nuoma. Jei būčiau žinojusi, kad Anglijoje su vaikais daug lengviau pragyventi nei Lietuvoje, būčiau ryžusis išvykti ir anksčiau“, – sakė 4 dukrų mama, pabrėždama, kad visi jos vaikai buvo planuoti, laukti, nors pirmoji gimė, kai Kristinai buvo tik 17 metų.

„Tarp kitko, tėvai buvo itin griežti. Ėjau į muzikos mokyklą, labai gerai mokiausi, bet jie niekur neišleisdavo su draugais. Tas laisvės stygius mane kaip tik ir paskatino kuo greičiau kurti šeimą, turėti vaikų. Maniau, tuomet ir pati būsiu laisvesnė, nors kai pagalvoju, savo dukras gal kiek ir per laisvai auklėju. Kita vertus, mergaitės sako, kad neskubės kurti šeimų, auginti vaikų“, – pastebi daugiavaikė mama, kuriai ankstyva motinystė nesutrukdė studijuoti, siekti karjeros ne tik Lietuvoje, bet ir emigracijoje.