Pasieniečių teigimu, vyras yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

"Toks atvejis yra. Dabar Lavoriškių kontrolės punkte tas žmogus yra. Tačiau priežastis ta, kad jis yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų Lietuvoje sąrašus. Pasienietis, tikrindamas dokumentus per duomenų bazes, pamato šitą informaciją, bet nei kokios institucijos iniciatyva, nei kada", - BNS sakė Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Paklaustas, ar Baltarusijos pilietis turėjo vizą, leidžiančią įvažiuoti į Lietuvą, G.Mišutis atsakė: "Dokumentai buvo tvarkingi, tačiau įtraukimas į duomenų bazes yra signalas pasieniečiui, kad žmogus negali būti įleistas".

Pasak jo, panašios situacijos pasitaiko "kone kasdien ir tie žmonės yra grąžinami į tą šalį, iš kurios atvyko sutvarkius atitinkamus dokumentus".

Tuo metu Užsienio reikalų ministerija situaciją komentuoti atsisakė.

"Pagal įprastą tarptautinę praktiką atvejų dėl neįleidžiamų asmenų arba vizų neišdavimo Užsienio reikalų ministerija nekomentuoja", - rašoma URM atsakyme BNS.

Seimo interneto svetainėje M.Ulasevičius pristatomas kaip civilinės kampanijos "Astravo atominės elektrinės statyba yra nusikaltimas!" koordinatorius.

Seimo narys Kazimieras Uoka BNS sakė nuvykęs į Lavoriškių pasienio punktą pareikšti "pasipiktinimo tokiu valstybės tarnybų sprendimu". Parlamentaras teigė bandysiantis iš vietos ryšio priemonėmis užtikrinti aktyvisto dalyvavimą diskusijoje.

"M.Ulasevičius kandidatavo į Baltarusijos parlamentą, bet po to protestuodamas kartu su kitais opozicijos atstovais kandidatavimą atšaukė, gal čia įvyko kažkokia klaida, Baltarusijos KGB ranka", - versiją, kodėl pasikviestas aktyvistas neįleistas į Lietuvą, dėstė K.Uoka.