Penktadienį į Lietuvą nebuvo įleisti 7 neteisėti migrantai, ketvirtadienį nefiksuota nė vieno mėginimo patekti iš Baltarusijos, trečiadienį pasieniečiai užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose brautis 12 užsieniečių, antradienį – 16, pirmadienį – 8, sekmadienį – 44.

VSAT negali patvirtinti šeštadienį vadinamųjų savanorių viešai skleistos informacijos apie „keturis migrantus iš Kubos, kurie turi teisę likti Lietuvoje“.

Nė vienas iš 22 šeštadienį Lietuvos VSAT pareigūnų apgręžtų migrantų neturėjo jokių dokumentų, suteikiančių teisę legaliai atvykti ar būti Šengeno erdvėje. Kaip įprasta tokiais atvejais, įvertinus jų būklę, priimti sprendimai grąžinti neteisėtai Lietuvoje buvusius asmenis į Baltarusiją.

Šeštadienį naktį ties Šalčininkų rajonu Baltarusijos pusėje iššauta signalinė raketa. Dar dvi raketas, paleistas kaimyninės šalies teritorijoje, tamsiu paros metu fiksavo ties Varėnos rajonu patruliavę Lietuvos VSAT pareigūnai. Ties Lazdijų rajonu Baltarusijos pusėje šeštadienį paryčiais, manoma, iš automatinio šautuvo iššauti 6 pavieniai šūviai.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįleido 1310 neteisėtų migrantų.

Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsibrauti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją šiemet yra 3465 (be šeštadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei šalies visuomenės pasitikėjimą pelniusiems Lietuvos pasieniečiams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)