„Labai panašus scenarijus vyravo ir praėjusią savaitę. Taip laukiami šilti ir saulėti orai niekaip neįsitvirtina ilgesniam periodui, ciklonai vis pakišą koją, tad balandžio orai tokie banguojantys ir kontrastingi.

Šį savaitgalį krituliai palaipsniui pasitrauks, daugės pragiedrulių, tad kur kas dažniau galėsime pasimėgauti saulės spinduliais ir pavasarėjančia gamta. Dar viena gera žinia – temperatūra priartės prie 20 laipsnių šilumos“, – komentavo A. Lapinskaitės.

Gismeteo.lt atstovės teigimu, šeštadienio naktį vietomis negausiai palis, vyraus apysmarkis šiaurinių krypčių vėjas, numatoma 2–7 laipsnių šiluma.

„Dienos metu vietomis, daugiausia Dzūkijos vietovėse, kai kur dar gali trumpai ir negausiai palyti. Pro debesis mėgins dažniau žvilgtelti saulė. Temperatūra šoktels iki 12–17 laipsnių šilumos.

Vilniuje bus apie 14, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 15 laipsnių šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 13 laipsnių. Kuršių nerijoje laipsniu kitu bus vėsiau.“

Sekmadienį, tikino ji, plūstels didesnė šiluma. Naktį vyraus teigiama 3–8 laipsnių temperatūra. Pietines vietoves vėl gali aplankyti debesys su negausiu lietumi.

„Dienos metu dangus bus gerokai šviesesnis nei šeštadienį, kritulių tikimybė nedidelė, truputį palynoti gali pietinėse šalies vietovėse. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas. Temperatūra kils iki 13–18 laipsnių, vietomis gal net ir aukščiau.

Tik Kuršių nerijoje bus gaiviausia, čia temperatūra svyruos apie 10 laipsnių šilumos. Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 16, Kaune ir Panevėžyje iki 17 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 15 laipsnių šilumos.“

Pasak A. Lapinskaitės, pirmadienį maloni, tarp 12–16 laipsnių šiluma, išsilaikys ir toliau. Debesų gretos bus šiek tiek didesnės, vietomis gali prapliupti negausus lietus. Vyraus nestiprus rytų, šiaurės rytų vėjas.

„Ar po šilumos bangos vėl ruoštis pokyčiams? Panašu, kad taip. Po šilto pirmadienio šiluma palaipsniui atslūgs. Vėl stumdysis šviesesni ir šiltesni orai su gaivesniais ir drėgnesniais orais. Apie savaitės vidurį temperatūra dienomis svyruos tarp 10–15 laipsnių, protarpiais lynos.

Pagal dabartinius duomenis, panašu, kad antroje savaitės pusėje visiems prireiks skėčių, mat galime sulaukti gausesnių kritulių. Tad belieka pasidžiaugti, kad bent savaitgaliais balandis palepina saule ir šiluma.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)