Nuo kitos savaitės prasidės ir Vokietijos karių, kurie sudarys NATO priešakinių pajėgų bataliono pagrindą, persidislokavimas iš nuolatinės vietos Bavarijoje į Lietuvą. Vėliau į šalį atvyks Nyderlandų ir Norvegijos kariai, kurie sudarys pirmąją NATO priešakinių pajėgų rotaciją. Planuojama, kad visi NATO priešakinių pajėgų bataliono padaliniai į Lietuvą atvyks ir visą operacinį pajėgumą pasieks iki birželio vidurio.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei Lietuvoje vadovaus Vokietija. 2017-2018 metais batalione tarnaus Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Kroatijos ir Prancūzijos kariai – iš viso apie 1 200 karių.

Taikos metu NATO priešakinių pajėgų batalionas dalyvaus pratybose su Lietuvos kariais, o krizės ar konflikto atveju gintų Lietuvą kartu su Lietuvos nacionalinėmis ir papildomai atvykstančiomis sąjungininkų pajėgomis.

Trijose Baltijos šalyse ir Lenkijoje dislokuojami aukštos parengties ir puikiai aprūpinti daugianacionaliniai koviniai pajėgumai yra reikšmingas sąjungininkų indėlis į regiono saugumo sustiprinimą.