Gismeteo.lt direktorius prognozavo, kad bene nemaloniausia bus antroje ketvirtadienio pusėje, vakare ir penktadienį, o maloniau bus sekmadienį.

„Šiandien po pietų iš vakarų į šalį plūstels gausesnių kritulių banga. Pradės stiprėti vėjas. Vėliausiai lietus pasieks rytines, pietrytines šalies vietoves, tad čia diena dar bus pakankamai nebloga. Smarkesni krituliai prognozuojami kai kur vakariniuose, šiaurės vakariniuose šalies rajonuose. Čia vėjo gūsiai stiprės iki 15–20 metrų per sekundę. Prie jūros vėjas bus dar stipresnis, ypač vėlai vakare, čia gūsiai įsismarkaus iki 20–24 metrų per sekundę.

Reikėtų būti atidesniems, nes vėjas gali laužti medžių šakas ar pakelti, atplėšti netvirtai besilaikančius daiktus ir pan. Vilniuje ir Panevėžyje dieną bus apie 12, Kaune apie 13 laipsnių šilumos. Šiauliuose oras šils iki 11, Klaipėdoje iki 15 laipsnių“, – prognozavo jis.

Taip pat nurodė, kad penktadienio naktis bus lietinga ir vėjuota, o smarkesni krituliai vyraus šalies vakaruose ir šiaurės vakaruose. Vėjo gūsiai sieks 15–20, pajūryje 20–24 metrus per sekundę. Temperatūra svyruos tarp 7–12 laipsnių šilumos.

„Dienos metu palis su pertraukomis, retkarčiais pro debesis gali ir saulė pasirodyti. Smarkokas vėjas keis kryptį ir suksis iš vakarų, šiaurės vakarų. Gūsiai sieks 15–20 metrų per sekundę. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 13, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 12 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 14 laipsnių šilumos.“

Šeštadienio naktį, teigė K. Petkevičius, dangus varvės ir vėl, tačiau ne taip gausiai. Temperatūra svyruos tarp 7–12 laipsnių šilumos. Išsilaikys apysmarkis vėjas.

„Dienos metu vyraus permainingas debesuotumas, trumpalaikis ir pasikartojantis lietus numatomas dar daugelyje šalies vietovių. Vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai stiprės iki 14–18 metrų per sekundę. Vilniuje ir Klaipėdoje oras šils iki 15, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 16 laipsnių.

Sekmadienį jau bus galima ramiai pasimėgauti rudeniška šiluma ir gamta. Pagal dabartinius duomenis, gausesnių kritulių nenumatoma, debesuotumas bus mažesnis, o vėjas rims. Naktį temperatūra sieks 5–11 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 14, Kaune ir Panevėžyje iki 15 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 16 laipsnių šilumos.“

Paskak Gismeteo.lt direktoriaus, remiantis dabartinėmis orų prognozėmis, kitos savaitės pradžioje tęsis ramesnių orų periodas. Šilumos bus laipsniu kitu mažiau nei savaitgalį, gausesnių kritulių nenumatoma.

Dėl sustiprėjusio vėjo Klaipėdos uoste ketinama riboti laivybą

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša įspėjusi visus Klaipėdos uosto naudotojus apie būsimas oro sąlygas.

Dėl sustiprėjusio vėjo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Klaipėdos uoste ketinama riboti laivybą.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus duomenimis, ketvirtadienio vakarą ims stiprėti vėjas, numatoma, kad apie 22 val. ir pirmoje nakties pusėje vėjo gūsiai gali siekti iki 30 metrų per sekundę. Pagal oro prognozes stiprus vėjas gali išsilaikyti iki penktadienio 22 val. vakaro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)