Birželio 5-8 dienomis Klaipėda taps regatos „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ starto uostu. Dalyvauti regatoje kol kas užsiregistravo apie 20 laivų, kurių pusė – didieji burlaiviai.

Nors anksčiau norą dalyvauti regatoje buvo pareiškę nemažai Rusijos burlaivių, jie savo prašymus atsiėmė, nes esą vyksta reorganizacijos, yra kitų priežasčių.

Todėl daugiasia burlaivių bus iš Lenkijos, taip pat atplauks laivai iš Švedijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos. Lietuvai šioje regatoje atstovaus jachta „Lietuva“ ir burlaivis „Brabander“.

Visi burlaivai bus atviri visuomenei – bus galima į juos įlipti, pabendrauti su įgulomis.

Norintieji regatoje dalyvaujančiais burlaiviais galės leistis į kelionę – regatos finišu būsiantį Ščecino uostą. Skaičuojama, kad septynų dienų kelionė vienam asmeniui vidutiniškai kainuos apie 700 eurų.

„Galima drąsiai sakyti, jog Klaipėda vasarą pasitiks šlamant burėms ir skambant pasaulinio lygio džiazo garsams“, – konstatavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Birželio 5-7 dienomis vyks jau 21-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis, kuris taps ir regatos kultūrinės programos dalimi.

„Visus didžiuosius burlaivius stengsimės prišvartuoti prie Kruizinių laivų terminalo krantinių. Jame vyks džiazo festivalis, todėl bus ypač originalu džiazo klausytis tarp burių“, – tikino viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovas Romandas Žiubrys.

Skaičiuojama, kad per tris birželio pirmojo savaitgalio dienas Klaipėdoje gali apsilankyti 300-400 tūkst. žmonių.

„Kiek žinau, Klaipėdos viešbučiuose jau dabar visos vietos tomis dienomis yra užsakytos, tad nakvynės vietą rasti nebus lengva, bet tikiuosi, kad visiems pavyks“, – kalbėjo V. Grubliauskas.
Surengti „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ kainuos 225 tūkst. eurų. Apie 80 tūkst. eurų skyrė Klaipėdos savivaldybė, o likusią sumą – Vyriausybė.

Be to, iš Klaipėdos savivadybės biudžeto dar bus sumokėtas apie 60 tūkst. eurų siekiantis uosto mokestis už tai, kad regata vyktų Klaipėdoje.

„Tai bus dar viena galimybė įrodyti, kad Lietuva yra jūrinė valstybė“, – pabrėžė V. Grubliuskas.

Šių metų „Baltic Tall Ships Regata 2015“ bus lyg generalinė repeticija pasitinkant dar masiškesnę, pagrindinę burlaivių regatą „The Tall Ships Races“. Šios regatos burlaiviai Klaipėdoje finišuos 2017-aisiais, kai uostamiestis švęs 765 metų gimtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)