Kandidatai Eligijus Dzežulskis-Duonys, Jonas Guzavičius, Povilas Dievaitis, Donatas Pilinkus ir Jonas Viesulas įsitikinę, kad VRK dalindama mandatus pagal liekanų metodą pažeidė Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo nuostatas. Todėl jie kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatyme numatyta, jog tam tikrą slenkstį perkopusių kandidatų sąrašams atitekusią rinkėjų balsų sumą padalinus iš mandatų skaičiaus, gaunama mandatų skirstymo kvota.

Kaune šis skaičius yra 2126 balsai. Kiekvieno kandidatų sąrašo gautą balsų sumą padalinus iš minėtos kvotos, aštuonioms partijoms buvo išdalinti 33 mandatai.

Likę 3 mandatai iš 8, anot kandidatų, turėtų atitekti Lietuvos socialdemokratų partijai, Liberalų ir centro sąjungai bei koalicijai „Vieningas Kaunas“.

„Tuo tarpu penki mandatai, skirstomi pagal liekanų metodą turėtų atitekti 5 save iškėlusiems kandidatams, o ne partijoms.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 83 str. 4d. numato, jog „...gautos liekanos naudojamos likusiems mandatams (nepasiskirstytiems išsikėlusiems kandidatams, neįeinantiems į jungtinį sąrašą...) paskirstyti pagal liekanas“, – teigiama kandidatų pranešime spaudai.

VRK tokius pralaimėjusiųjų skundus praėjusią savaitę atmetė, teigdama, jog buvo laikomasi įstatymo reikalavimo.