Eglutes padovanojo gyventojai

Šiemet pirmą kartą buvo rengtas konkursas šv. Kalėdų renginiams Kaune organizuoti.

„Konkurse dalyvavo ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos menininkai. Buvo išrinktas nugalėtojas, kuriuo tapo VšĮ „Miesto šventė", - antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Kauno savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šležas.

Šiais metais Kauno centrą papuoš 3 didžiulės kalėdinės eglės, kurias miestui padovanojo pakaunės gyventojai. Didžiausia, 18 metrų eglė į miesto Rotušės aikštę atkeliaus iš Ramučių. Pagrindinės miesto eglės įžiebimo ceremonija prasidės gruodžio 1-mąją 16.30 val. Eglutės įžiebimo koncerte pavadintame „Miegančioji gražuolė" pasirodys tokios grupės kaip „69 danguje", „Neo", „Mokinukės" ir kt.

Nuo gruodžio 1-mosios kiekvienos dienos vidurdienį šalia Rotušės bus atverčiamas simbolinės knygos puslapis – taip bus skaičiuojamos dienos likusios iki metų pabaigos ir naujų metų pradžios.

Kitos dvi eglės bus papuoštos Vienybės aikštėje ir Laisvės alėjoje ant fontano. Į Vienybės aikštę eglė bus atvežta iš Sargėnų, o centrinę miesto gatvę papuoš Romainių gyventojų dovanota eglutė.

Pagriniai renginiai – Rotušės aikštėje

Pagrindiniai šv. Kalėdų renginiai, kaip ir kiekvienais metais, bus rengiami Rotušės aikštėje – gruodžio 8 dienos vidurdienį čia bus įžiebta ir „Pasakų giraitė". Planuojama, kad aikštę papuoš apie pusšimtis mažesnių eglučių. 11 jų papuoš kiekvienos Kauno seniūnijos atstovai. Šioje giraitėje bus pastatyta ir Kalėdų senelio trobelė.

Gruodžio 15 dienos vidurdienį Rotušės aikštėje duris atvers „Kalėdinis miestelis", kuriame iki pat šv. Kalėdų antrosios dienos kauniečiai bei miesto svečiai galės apsipirkti kalėdinėje mugėje.

Kūčių vakarą 21.45 val. šalia Kauno Arkikatedros bus pašventinta prakartėlė.

Gruodžio 26 dienos vakarą Rotušės aikštėje vyks kalėdinis lėlių ir žinimų personažų koncertas.

Naujųjų metų naktį, prieš pat vidurnaktį Rotušės aikštėje vyks nedidelis koncertas, o kauniečius sveikins Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pagrindinė miesto eglutė „užges“ sausio 6 dieną.

Renginiai su miesto jubiliejaus atspalviu

„Ilgai sukome galvą, ką padovanoti Kaunui šv. Kalėdų proga. Norėjosi padovanoti pasaką, stebuklingą laukimą. Tikėkimės mus tai pavyks", - sakė kalėdinių renginių režisierius Andrius Žiurauskas.

Kitais metais Kauno švęs 600 metų savivaldos jubiliejų, tad dauguma kalėdinių renginių turės šio jubiliejaus atspalvių.

Renginių organizatoriai vylėsi, kad miesto centre įsikūrusios bendrovės taip pat papuoš savo pastatus ir taip prisidės prie kalėdinės nuotaikos Kaune kūrimo.

Šiais metais šv. Kalėdų renginių sąmata siekia pusę milijono litų. 150 tūkst. Lt skyrė Kauno savivaldybė.