INIT TV reportaže įvardijama, kad spąstus R. Kazėnieneni paspendė į teismą ją padavusi korupcijos skandalo dalyvė, bendrovė „Niklita“.

„Šios įmonės vadovo žmona dirba su R. Kazėniene tame pačiame Kauno tardymo izoliatoriuje ir galimai disponuoja visa informacija, kuri naudinga kalinių maitinimo konkursus ir toliau sėkmingai tebelaiminančiai jos šeimai“, – teigiama Editos Norkienės reportaže.

Po kilusios audros, iš posto buvo išverstas dabar jau buvęs tardymo izoliatoriaus vadovas Edmundas Kviatkauskas. Nors kalinių maitinimo konkursus vis laiminčios įmonės „Niklita“ vadovo žmona Ingrida Kuktienė – vis dar eina tas pačias pareigas. Ji ir toliau dirba tardymo izoliatoriuje ir, kaip teigiama reportaže, bando išguiti iš darbo jos vyrą demaskavusią Rasą Kazėnienę.

Anot R. Kazėnienės, I. Kuktienė ją skundžia kalėjimų departamentui ir daro psichologinį spaudimą pavaldiniams.

„Bendradarbiavimas su žmogumi, kuris yra asmeniškai ir jo šeima asmeniškai, ir jos verslas, kuris yra lygiai taip pat jos, kaip ir jos vyro, yra padavę mane į teismą, yra labai sudėtingas ir mes negalime tikėtis gerų bendradarbiavimo rezultatų, – teigė Kauno tardymo izoliatoriaus socialinės reabilitacijos skyriaus viršininkė R. Kazėnienė. – Be galo sunku tą pačią minutę būti teisme ir po kelių minučių regėti žmogų, kuris ką tik tave kaltino nebūtais dalykais.“

Teismas neginčijama nutartimi pripažino, kad I. Kuktienė nedeklaravo savo vyro, kuris dalyvauja kalėjimo departamento viešuosiuose pirkimuose, įmonės ir nubaudė ją įspėjimu. Tačiau I. Kuktienės vyro įmonė ir toliau sėkmingai laimi su kalinių maitinimu susijusius viešuosius pirkimus.

„Ji (Ingrida Kuktienė – DELFI) yra skyriaus viršininkė, tai mes turime bendrą dokumentų valdymo sistemą. dokumentų valdymo sistemoje matosi įvairūs susirašinėjimai, registruoti raštai, paklausimai, atsakymai ir taip toliau, – pasakojo R. Kazėnienė. – Kita informacija, kurią mes aptariame, nuolat kylančios problemos dėl maitinimo, dėl parduotuvės veiklos, kurioje taip pat dalyvavo jos vyras.“

O kalinių maitinimu besirūpinanti įmonė „Niklita“ savo teisumą bando įrodyti teisme – kaltina juos demaskavusią R. Kazėnienę šmeižtu. Nors tardymo izoliatoriuje vis dar dirbanti „Niklitos“ vadovo žmona savo sąsajas su vyro įmone bando slėpti.

„Aš buvau nedeklaravusi sandorio ir buvau nubausta pastaba“, – reportaže teigia Kauno tardymo izoliatoriaus personalo skyriaus vadovė Ingrida Kuktienė. Į klausimą, kodėl ji nedeklaravo šio sandorio, ji teigė: „Todėl, kad nežinojau to sandorio paprasčiausiai. Tai tikrai nebuvo kažkoks ypatingas sandoris, kuris turėtų kažkokios lemiamos reikšmės. Tiesiog aš nežinojau ir nedeklaravau. Kai sužinojau, buvo deklaruota.“

INIT TV žurnalistė pasidomėjo, koks buvo paskutinis įmonės „Niklita“ įsigijimas, tačiau I. Kuktienė atsakė, kad tuo nesidomi: „Nesidomiu šitais klausimais, tam yra mano vyras ir jis tvarko firmos reikalus“.

R. Kazėnienė reportaže teigia, kad baiminasi dėl daromo poveikio: „Bijau dėl poveikio tiek man pavaldiems darbuotojams, tiek man. Tuo labiau, kad artėja trys reorganizacijos etapai, o reorganizacijai, kaip žinia, vadovauja personalo skyriaus viršininkas. Eigą nustato, prioritetus, tvarkas ir visa kita“.

INIT TV primena, kad R. Kazėnienė išgarsėjo tuomet, kai atskleidė kalėjimų departamente ir jam pavaldžiose įmonėse išvešėjusius giminystės ryšius ir klestinčią korupciją. Dėl gresiančio susidorojimo moteris kurį laiką buvo įdarbinta Teisingumo ministerijoje. Prasidėjus teismams su „Niklita“, vėl grįžo į Kauno tardymo izoliatorių.