„Visi balsavo už tai, kad taryba patartų prezidentui teikti Seimui pritarti Ernesto Rimšelio skyrimui šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku“, – per posėdį penktadienį sakė Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė.

Apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyrius nuolatinio vadovo jau neturi kurį laiką, dabar jam laikinai vadovauja 59 metų teisėjas Linas Šiukšta.

„Pretendentas turi visas vadovavimui reikalingas asmenines savybes, jis yra motyvuotas, identifikuoja problemas, siūlo racionalius sprendimo variantus, pasižymi inovatyviu požiūriu, derančiu su sukauptomis žiniomis“, – sakė prezidento Gitano Nausėdos patarėja teisės klausimais Inga Žukovaitė.

„Nei didelė garbė, nei džiaugsmas eiti tas pareigas, bet teko prisiimti atsakomybę kandidatuojant, ilgai nebuvo entuziastų kandidatuoti į šias pareigas“, – sakė 43 metų teisėjas E. Rimšelis.

Pasak jo, dabar Apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriuje atmosfera yra gera, „žmonės po kiek laiko suprato, kad reikia prisiimti atsakomybę ir kandidatuoti, kitaip nebus, kokie padariniai ir atsakomybė bebūtų“.

Be E. Rimšelio į šias pareigas kandidatavo du šio skyriaus teisėjai – Jolanta Čepukėnienė bei L. Šiukšta.

„Labai draugiškai sutarėme ir konkuravome, tarėmės, šnekėjomės, greičiausiai tai ateityje palengvins darbą su kolektyvu“, – kalbėjo E. Rimšelis.

Kolegos teisėjai negailėjo gerų žodžių pretendentui.

Teisėjų tarybos narė, Vilniaus apygardos teismo pirmininkė Loreta Braždienė sakė, kad kolega yra įrodęs galimybes būti vadovu.

„Apeliacinis teismas dėl to tik praturtės, profesionalus, turintis idėjų, įžvalgų profesinės, teismų administravimo ir įstatymo leidybos srityse“, – sakė L. Braždienė.

„Jo žodžiai nuo darbų nesiskiria. Kažkada, prieš dešimt metų, Ernestas pasakė, kad kažkas turi priimti atsakomybę, dabar tą patį pasako apie save – lenkiu galvą ir raginu visus balsuoti“, – sakė Teisėjų tarybos narys, Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Arūnas Ridikas.

E. Rimšelis Apeliaciniame teisme pradėjo dirbti būdamas ketvirtojo kurso studentu, prieš 23 metus – 1999 metų spalio 5 dieną. 1999–2001 metais jis buvo šio teismo konsultantu, 2006 metais jam suteiktas socialinių mokslų daktaro laipsnis.

2009–2014 metais E. Rimšelis dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju teisės klausimais, dvejus metus advokatavo, o 2016 metais pradėjo dirbti Vilniaus apygardos teisme, Baudžiamųjų bylų skyriuje, 2019 metais paskirtas Apeliacinio teismo teisėju.

Šiemet rugsėjį per Visuotinį susirinkimą išrinktas Teisėjų tarybos nariu nuo Apeliacinio teismo.

Prieš pora metų E. Rimšelis pirmininkavo teisėjų kolegijai, apeliacine tvarka nagrinėjusiai Sausio 13-osios bylą.

Lietuvos apeliacinis teismas apeliacine tvarka nagrinėja iš penkių apygardų teismų gautas civilines ir baudžiamąsias bylas, po šio teismo verdikto nuosprendžiai ir nutartys įsiteisėja.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją