Tiesa, policininkai buvo iškviesti tik po to, kai įsikišo vietos merė Ausma Miškinienė, mat į „įvykio vietą“ atvykusių savivaldybės administracijos darbuotojų ten užsirakinusi kompanija įsileisti vidun nematė reikalo.

„Mums su miesto seniūne ir specialistu atvykus, viduje buvo girdėti muzika, tačiau užrakintų durų net ir beldžiant niekas neatidarė“, – Delfi patvirtino į Gustaičio gatvėje, Lazdijų miesto centre, esantį vos pernai metais pastatytą naują socialinį aštuonių butų savivaldybės daugiabutį antradienio rytą nuvykęs Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Petrauskas.

Kalbinta merė A. Miškinienė nepaneigė skambinusi kolegai, tačiau ar turėjo priekaištų – neatskleidė.

„Sakykime, kad sulaukusi pranešimo, jog savivaldybės atstovai išvyko iš kiemo taip ir nepatekę į butą, kuriame, kaip vėliau paaiškėjo, buvo net trys karantino sąlygas ir viešąją tvarką pažeidę asmenys, iš kurių vienas dar ir nesilaikė socialinio būsto nuomos tvarkos apraše numatytų sąlygų, aš iš tiesų paskambinau kolegoms, ir paprašiau principingai pažiūrėti į atliekamas pareigas. Kiek žinau, po to buvo iškviesti policijos pareigūnai, kuriems asmenys atidarė duris“, – Delfi teigė A. Miškinienė.

Paaiškėjo, kad nuo ryto vieno kambario bute naujame daugiabutyje alkoholį vartojo trys socialines pašalpas iš vakaro gavę lazdijiečiai. Du iš jų gyvena savivaldybės socialiniuose būstuose.

Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis patvirtino, kad buvo nustatyta karantino bei viešosios tvarkos pažeidimai, ir trims asmenims surašyti administracinių nusižengimų protokolai.

Vietos gyventojai Delfi sakė, kad vos pernai pastatytas daugiabutis, kuriame gyvena ir jaunos šeimos su nepilnamečiais vaikais, dažnai sulaukia savivaldybės pareigūnų ar policijos vizitų.

Paskutinysis buvo prieš Velykas, kai apie tą patį socialinio būsto nuomininką ir pas jį vykstančias išgertuves merę informavo telefonu anonimas.

Tačiau esą į vietą nuvykusiam savivaldybės administracijos specialistui jokių pažeidimų užfiksuoti nepavyko.

Šįkart pažeidimo įrodymais pasirūpino tokio elgesio neapsikentę aplinkiniai gyventojai, užfiksavę nuo ryto vykusias išgertuves.

Po tokių vizitų, pasak Lazdijų merės, bus sprendžiamas klausimas dėl socialinio būsto tolesnės nuomos minėtam asmeniui.

Delfi žiniomis, tai Tautvydas Staniulis, niekur nedirbantis ir iš socialinės pašalpos jau daug metų gyvenantis lazdijietis, kuris žinomas dėl savo pomėgio vartoti alkoholį.

Pernai vyrui buvo pagerintas socialinis būstas – iš seno medinuko Seinų gatvėje vyras įsikėlė į naujai statytą namą Gustaičio gatvėje. Tačiau ir čia, kaip ir ankstesnėje gyvenamoje vietoje, iš karto pradėjo vedžiotis sugėrovų kompanijas.

Kaimynai pasakojo, kad vakar Lazdijuose buvo pradėtos mokėti socialinės pašalpos.

„Dar vakar dieną Tautvydas skalbė kieme drabužius, tai matyt šiandienos linksmybėms gražinosi. Pradėjo eiti kompanijos nuo šeštos ryto, o apie dešimtą, kai jau ėmė griuvinėti ties lauko durimis, kvietėmės valdžią“, – sakė Delfi lazdijiečiai.

Jie piktinosi, kad „normalios jaunos šeimos neturi kur gyventi, o valdžia parazitus glosto“.

„Valdžia nieko neglosto, ir nebus toleruojamas nei toks būsto nuomininkų elgesys, nei savivaldybės atsakingų pareigūnų, pavadinkim švelniai, geraširdiškumas“, – atrėmė priekaištus merė A. Miškinienė.

Lazdijų rajone socialinio būsto laukia 74-ios šeimos, dar 185-ioms šeimoms toks būstas yra išnuomotas.

Daugiabutis, kuriame antradienio rytą vyko karantininis pašalpų šventimo rytmetis, statytas pernai, jo rekonstrukcijai iš buvusių Šaulių sąjungos namų pastato į gyvenamus 1-2 kambarių butus Vyriausybės ir Lazdijų rajono savivaldybės dėka skirta pusė milijono eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)