„Potvynių sulauksime ir pagal mūsų prognozes, jis bus pakankamai didelis pastariesiems 10–15 metų“, – laidoje „Delfi diena“ sakė hidrologas.

„Tačiau lyginant su ilgamečiais stebėjimais, jis nebus nei rekordinis, nei kažkoks labai didelis“, – patikslino jis.

Paklaustas, ar galėtų pasikartoti toks potvynis, koks prieš dešimtmetį daug žalos žmonių turtui padarė Radikiuose prie Kauno, J. Šimkus sakė, jog prognozuoti dar sunku, tačiau tokia tikimybė yra.

„Ties Radikiais buvo ledo sangrūda, kuri yra sunkiai prognozuojama. Jeigu pasikartos toks scenarijus, gali būti pridaryta žalos žmonių turtui“, – kalbėjo hidrologas.

„Šiai dienai visos sąlygos tokiam scenarijui yra“, – sakė jis.

Kol kas sniegas, pasak hidrologo, greičiau tirpsta tik miestuose, o tikrasis potvynis prasidės kiek vėliau.

„Viskas tirpsta ir bėga miestuose. Juose atrodo, kad atėjo pavasaris. Tačiau gamtoje, miškuose, laukuose sniego tirpimo procesas nėra toks greitas“, – aiškino J. Šimkus.

„Turi praeiti dar šiek tiek laiko, kad ištirptų didžioji dalis sniego ir tirpsmo vanduo subėgtų į upes. Tuomet prasidės tas tikrasis potvynis. Pagal dabartines orų prognozes, tikėtina, kad potvynis prasidės kovo pradžioje“, – laidoje „Delfi diena“ sakė hidrologas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)