Plevėsuojant Lietuvos ir Izraelio vėliavoms, žygyje dalyvavo Lietuvos žydai, iš Izraelio atvykę žmonės, taip pat keli šimtai jaunuolių, kurie prieš eitynes Vilniaus Rotušėje sustojo į gyvą Dovydo žvaigždę.

„Jeigu kalbėti apie Panerius, tai čia mirties fabrikas. Vienas žodis - baisu. Šiose eitynėse esu tam, nes esu skolinga savo šeimai išsaugoti jų atmintį“, - BNS sakė Holokaustą Vilniuje išgyvenusi 93 metų Fania Brancovskaja.

Vokietijoje gyvenantis žydas Joedas Sorekas tikisi, jog Holokaustas niekada nebus užmirštas.

„Mes esame čia, mes laimėjome, mes dainuojame, mes atsimename, kas atsitiko ir kas tai padarė. Mes einame mišku, kur mano senelė prarado savo šeimą. Pirmomis karo dienomis mano senelis ir jo sūnus buvo atvežti čia ir sušaudyti. Aš čia tam, kad išsaugočiau jų atminimą“, - kalbėjo 34 metų J.Sorekas.

„Ši diena man yra labai emocionali, nes turiu šeimą, kuri pergyveno Holokaustą. Man tai reiškia, kad žydai vis dar gyvi. Mes nepamirštame savo tėvų ir senelių“, - BNS teigė į Lietuvą iš Izraelio atvykusi 66 metų amžiaus Eva Robotnick.

Paneriuose nužudyti 70 tūkst. žydų buvo pagerbti atminimo ceremonijoje.

Per Antrąjį pasaulinį karą naciai, dažnai talkinami lietuvių kolaborantų, išžudė apie 90 proc. iš daugiau kaip 200 tūkst. Lietuvos žydų. Karo metais išgelbėti apie 8 tūkst. Lietuvos žydų, dar maždaug tiek pat liko gyvi, nes spėjo pasitraukti į Sovietų Sąjungos gilumą.

Pasaulio Tautų Teisuoliais buvo pripažinti 877 Lietuvos piliečiai, kurie karo metu rizikuodami savo gyvybe gelbėjo žydus.

Šiuo metu Lietuvoje gyvena apie 3 tūkst. žydų.