Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad gruodžio 23 d. pradedant vakariniais rajonais stiprės pietvakarių, vakarų krypties vėjai, o jų gūsiai seiks 15-20 m/s, vietomis ir 21-23 m/s. Gyventojai raginami pasirūpinti savo gyvybės ir turto saugumu bei perspėti kitus.

Ugniagesiai per parą 21 kartą vyko šalinti nuvirtusių medžių

Ugniagesiai praėjusią parą 21 kartą vyko šalinti išvirtusių medžių. Klaipėdoje medis užvirto ant automobilio, o Klaipėdos rajone gautas pranešimas, kad šiferio lapas apgadino mašiną.

Klaipėdoje, S.Daukanto gatvėje 25 ant kelio nuvirto didžiulis medis. Virsdamas medis apgadino automobilį, nulūžusios medžio šakos buvo pakibusios ant kito medžio. Ugniagesiai supjaustė medį, patraukė nuo kelio, nuėmė ant kito medžio kabančias nulūžusias šakas.

Klaipėdos rajone, Derceklių kaime, Pavasario gatvėje nuo apleisto avarinės būklės pastato stogo nukrito šiferio lapas ir apgadino automobilį ,,Toyota Prius“. Ugniagesiai nuėmė šiferio lapus, kurie kėlė pavojų aplinkiniams. Apgadinto automobilio įvykio vietoje nebebuvo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas skelbia, kad Marijampolės apskrityje medžiai šalinti penkis kartus, Tauragės, Klaipėdos ir Kauno apskrityse - po keturis kartus, Alytaus apskrityje. – tris, Vilniaus apskrityje - vieną.

Marijampolės savivaldybėje, Gustabūdžio kaime, moters vairuojamas automobilis „Mitsubishi Colt“ atsitrenkė į medį, gulintį važiuojamoje dalyje. Atvykus medis buvo prispaudęs automobilį. Automobiliu važiavo moteris su savo 5, 6 ir 14 metų amžiaus vaikais. Per autoįvykį niekas nenukentėjo. Medis buvo supjaustytas bei pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.

Sudėtingos eismo sąlygos

Kaip trečiadienio rytą skelbė agentūra BNS, keliai Lietuvoje šlapi, dieną eismo sąlygas gali sunkinti stiprus vėjas, praneša Automobilių kelių direkcija.

6 val. duomenimis, visoje šalies teritorijoje silpnai lyja, valstybinės reikšmės keliai daugiausia šlapi, vietomis yra drėgnų kelių ruožų.

Oro temperatūra siekia 8–11laipsnių šilumos.

Dieną daug kur palis, vėjas vakarinių krypčių, 9–14 metrų per sekundę, daug kur gūsiai sieks 15-20 metrų per sekundę, vietomis – iki 23 metrų per sekundę. Aukščiausia oro temperatūra bus nuo 8 iki 11 laipsnių šilumos.

Kelininkai perspėja, kad dėl dieną prognozuojamo stipraus vėjo ant kelių dangų, ypač miškingose vietovėse, gali būti nuvirtusių medžių ar nukritusių šakų.