Seimo nario mandato A. Guoga sieks su Darbo partija.

Rinkimų kampanijos dalyviai registruotis turėjo teisę iki pirmadienio, liepos 20-os dienos.

46-erių metų A. Guoga, kaip nurodoma VRK interneto svetainėje, nuo Darbo partijos kandidatuos vienmandatėje Trakų – Vievio rinkimų apygardoje.

Ši apygarda yra Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikšioniškųjų šeimų sąjungos atstovo Seime, susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus rinkimų apygarda.

Politikas čia buvo išrinktas du kartus vienmandatėje, o per 2016-ųjų rinkimus į Seimą pateko pagal partijos sąrašą, nusileisdamas liberalui Jonui Liesiui.

Darbo partijai praėjusiuose Seimo rinkimuose Trakuose atstovavo Dangutė Mikutienė, tačiau į Seimą nepateko.

Dėl A. Guogos sprendimo vėl eiti į politiką netrūko kalbų paskutiniu metu.

Jas dar pakurstė savaitgalį politico publikuota nuotrauka feisbuke, kurioje su A. Guogos šeima stovi ir Darbo partijos pirrmininkas, europarlamentaras Viktoras Uspaskich.

Pastarasis, turimais duomenimis, į Seimą nekandidatuoja, tačiau viešai skelbia užimsiąs premjero kėdę, jei Darbo partijai rinkimai susiklostytų palankiai.

Viešai V. Uspaskich yra užsiminęs, kad po rinkimų galėtų sudaryti koaliciją su Gabrieliaus Landsbergio vadovaujama Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionimis demokratais.

Europarlamentaras taip pat gyrė “valstiečių” deleguota dabartinį Vyriausybės vadovą, vadindamas jį “geriausiu premjeru”.

Tačiau viešai pristatytoje Darbo partijos programoje pačius “valstiečius”, socialdemokratus ir socialdarbiečius V. Uspaskich pliekė be gailesčio.

Antanas Guoga į Europos Parlamentą buvo išrinktas su Lietuvos liberalų sąjūdžio vėliava, tačiau po poros metų nuo liberalų atsižadėjo.