Incidentas įvyko naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Kaip pranešė DELFI skaitytojas, gyvenantis sostinės Jogailos gatvėje, ministro ir jo kompanijos linksmybės „pranoko net jauną studentą“.

Po langais „maukė“ alkoholį

„Net ketvirtame aukšte visas namas drebėjo (virtuvėj stiklinės galingai vibravo). Bent jau būtumėte gerą muziką leidę, tai nebūtume taip pykę, - kreipdamasis į G. Steponavičių rašo ministro linksmybių liudininkas. - Bet jau virš visko buvo žiūrėti, kaip garbingo amžiaus žmonės gatvėje šūkauja ir po langais iš butelio vyną ar brendį maukia, o ir kalba cenzūra nepasižymi.“

Name Jogailos gatvėje, anot skaitytojo, gyvena daug jaunimo, tačiau jo raminti policijos pareigūnams esą seniai neteko. Priešingai nei G. Steponavičiaus atveju – namo gyventojai ministro kompanijai tramdyti iškvietė pareigūnus.

G. Steponavičius, anot įvykio liudininkų, vakarėliui išblėsus jau kurpė ryto planus. „Paskutinis (G. Steponavičiaus – DELFI) komentaras prieš einant namo labai pralinksmino mane su kambariokais. Apie tai, kaip likusį alų rytoj dalinsis“, - prisimena skaitytojas.

„Jei kitą kartą norėsite mūsų name esančioje sultinių kavinėje kažką panašaus surengti, tai tiesiog praneškite iš anksto – suprasime. Vis dėlto ir politikams reikia atsipalaiduoti. Bet atsiminkite, kad ir gerbti įstatymus, kuriuos patys sugalvojote, reikia“, - ministro prašo DELFI skaitytojas.

Kvietė policiją

Anot liudininko, linksmybių neapsikentę gyventojai bandė su ministro kompanija susitarti gražiuoju, bet ne itin sėkmingai. Tad apie 2 val. nakties pas triukšmadarius atkeliavo policijos pareigūnai.

„Policijos pareigūnai buvo atvykę apie 2.10 val. nakties, nes kaimynė iškvietė, kaip ji man sakė, apie 1.30 val. Kita kaimynė buvo nusileidusi mandagiai paprašyti, kad pritildytų (muziką – DELFI), pritildė minimaliai, bet nei buvo agresyviai nusiteikę, nei ką“, - ant triukšmadarių pernelyg nepyko skaitytojas.

Pasak jo, kompanijoje buvo ne tik G. Steponavičius, bet ir dar keli Liberalų sąjūdžio politikai, o taip pat – manekenė Renata Mikailionytė.

„Asmeniškai niekam bėdų sukelti nenoriu, bet tiesiog nežmoniškai pikta, kad politikai leidžia sau žmonėms po langais šūkauti apie tai, kaip „dalinsimės alų“, ir įstatymai negalioja“, - teigė skaitytojas, pridurdamas, kad sekmadienį turėjo dirbti ir, ministro linksmybių dėka, į darbą nuėjo nemiegojęs.

Pareigūnai nuramino įspėjimais

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis DELFI patvirtino, kad incidentas Jogailos gatvėje naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo užfiksuotas.

„Buvo iškvietimas, buvo nuvykta. Įspėti tie gyventojai“, - sakė R. Matonis. Pasak jo, Jogailos gatvės kavinėje vyko uždaras vakaras, dėl kurio dalyvių keliamo triukšmo ir pasiskundė kavinės kaimynai.

Pasak jo, toje pat Vilniaus vietoje ir tuo pat metu pareigūnai užfiksavo dar vieną įvykį – vagystė. Pranešta, kad iš kavinės pavogta moteriška rankinė. Aš šie incidentai tarpusavyje susiję – esą sunku pasakyti.

G.Steponavičius: policiją kvietė, bet ne mums

G. Steponavičiui pirmadienį sukako 45 metai. Būtent šia proga politikas vakarojo su bičiuliais. Tačiau ministras DELFI teigė, kad policiją kaimynai kvietė ne jo organizuoto vakarėlio svečiams, o kažkam kitam.

„Jokių incidentų su mano kompanija, su kuria šventėme gimtadienį, tikrai neturėjome. Ir galite būti dėl to ramūs. Policija buvo visai šalia, bet jos atvykimas niekaip nebuvo susijęs su ta švente, kuri vyko. Turite sugedusio telefono įspūdžius. Policija į gimtadienį nebuvo atvažiavusi. Visiškai pro šalį skaitytojas šaudo“, - savo versiją pateikė švietimo ir mokslo ministras.

Paklaustas, ar baigdamas vakarėlį iš tiesų planavo alaus dalybas, politikas to nei patvirtino, nei paneigė. „Tai mano asmeninė gimtadienio šventė. Joje buvo keliasdešimt žmonių. Tikrai nesu įpareigotas jums pasakoti. O policijos buvimas su gimtadieniu visiškai nėra susijęs“, - pakartojo G. Steponavičius.

Apie incidentą su policija nieko nežinanti sakė ir manekenė R. Mikailionytė. „Visiškai nieko nežinau. Buvau pasveikinti (G. Steponavičiaus – DELFI), bet nieko tokio nebuvo. Labai buvo viskas šauniai, taikiai“, - DELFI sakė ji.

R. Mikailionytė teigė namo išėjusi anksčiau, tad ir negalinti paliudyti, ar apie 2 val. nakties ministrą su gimtadieniu „pasveikino“ ir policija.

DELFI primena, kad G. Steponavičius neseniai nuskambėjo vadinamajame seksekspertės skandale. Intymių reikalų žinovė Milda Bartašiūnaitė ministrą apkaltino seksualiniu priekabiavimu. Ji tvirtino, kad G. Steponavičius dviprasmiškomis SMS žinutėmis kvietė kartu praleisti naktį viešbučio kambaryje.

„Aš jo telefono buvau neįsivedusi. Tai reiškia, kad iki tol aš jam nebuvau skambinusi – kaip ir logiška, ar ne? - tuomet DELFI sakė M. Bartašiūnaitė. - Tai buvo pirmas jo žingsnis. Pirma žinutė buvo, atrodo, „grįžtam į viešbutį, kur jūs esat?“ Jis prieš važiuodamas pasveikinti, įteikti dovaną ministrui (tuomet gimtadienį šventusiam partijos lyderiui Eligijui Masiuliui – DELFI), jis paklausė manęs, ar nakvosiu viešbutyje, ar grįšiu į Trakus. Aš pasakiau, kad kambariokė atsirado, viena lova laisva. Antra žinutė: „Jeigu nesi prisirišus prie kambariokės, užsisakau viešbuty kambarį“. O aš parašiau: prisigėrei – būk savo vietoj.“

Pats G. Steponavičius tuomet DELFI sakė, kad „ponia Milda neturėtų taip savęs sureikšminti, nes kvietimą pratęsti su kompanija neformalioje aplinkoje gavo tikrai ne ji viena“. Ministras neneigė kvietęs M. Bartašiūnaitę į savo viešbučio kambarį, tačiau tai esą tebuvo draugiškas pasiūlymas be jokios gašlios potekstės. Sekspertė, incidento metu taip pat priklausiusi Liberalų sąjūdžiui, G. Steponavičiaus žodžiais, tenorėjo pigios politinės reklamos.