"Atėjo pavasaris, nutirpo sniegas. Ir vėl iš po žiemos balto apkloto atsidengęs vaizdas prie mūsų parlamento liūdnai byloja apie labai prastą aplinką, kuri kiekvienam praeiviui bado akis. Ji turėtų ir mums kelti didelį susirūpinimą bei gėdą", - teigiama 12 Seimo narių pasirašytame pareiškime.

Parlamentarai teigia, kad į Seimą atvykstantys aukšti svečiai mato griozdišką, moraliai pasenusį, neveikiantį ir netvarkingą fontaną, marmurines aptrupėjusias, nešvarias plyteles, išsiklaipiusias, surūdijusias vandens nuolydžio groteles.

"Pats fontanas taip pat aplūžęs, žolė želia ir aplink visą fontano plotą, ir fontano viduje. Trinkelėmis grįstas grindinys taip pat neatlaiko kritikos. Štai tokiu "vaizdeliu" Seimas pasitinka savo svečius", - piktinasi Seimo nariai.

Anot jų, tokios netvarkos negalima pateisinti sunkmečiu.

"Gal pavyzdžiu galėtų būti nepriekaištingai tvarkoma Prezidentūros aplinka? Sakoma, kad teritorija aplink Seimą priklauso savivaldybei. Tai gal Seimo kanceliarijos vadovybė ir Vilniaus miesto savivaldybės administracija galėtų surasti sprendimą ar bent pasiūlyti Seimo valdybai tokio sprendimo būdą", - teigiama politikų rašte.

Jų tvirtinimu, išeitį būtina rasti kuo skubiau, nes apleistos Seimo prieigos žemina institucijos ir visos Lietuvos prestižą visuomenės bei tarptautinės bendruomenės akyse.

Pareiškimą pasirašė konservatoriai Petras Luomanas, Pranas Žeimys, Justinas Urbanavičius, Kazimieras Kuzminskas, Jonas Šimėnas, Vida Marija Čigriejienė, Rytas Kupčinskas, Saulius Pečeliūnas, liberalas Kęstutis Glaveckas, liberalcentristas Algis Čaplikas, Tautos prisikėlimo partijos vadovas Arūnas Valinskas ir Valdemaras Valkiūnas.

Seimo kancleris Jonas Milerius yra sakęs, kad kitą savaitę planuoja susitikti su A.Zuoku ir aptarti Seimo fontano remonto klausimus. Anksčiau buvo suskaičiuota, jog vien jį renovuoti reikėtų 3 mln. litų.