Savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkų priesaikos ceremoniją VRK organizuoja gruodžio 5 d. 9 val. Ji vyks Lietuvos Respublikos Seime.

Kaip praneša VRK, prisiekus pirmininkams, jiems bus organizuojami mokymai, susiję su artėjančių rinkimų organizavimo procedūromis.

Rašytinius pasižadėjimus savivaldybių rinkimų komisijų nariai turės duoti per 15 dienų nuo VRK sprendimo, kuriuo patvirtinta savivaldybių rinkimų komisijų sudėtis, įsigaliojimo dienos.

Savivaldybių rinkimų komisijos sudarytos iš teisingumo ministro, Lietuvos teisininkų draugijos, savivaldybių administracijų direktorių ir politinių partijų pateiktų kandidatūrų.

Kaip ELTA jau skelbė, dalyvauti kitais metais vyksiančiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose registruoti 200 savarankiškų politinės kampanijos dalyvių.Kampanijos dalyvių registracija tęsis iki gruodžio 12 d.

Rinkimų kodeksas numato, kad politinės kampanijos dalyviais registruotis privalo politinės partijos ir politiniai komitetai, kurie planuoja kelti kandidatus į merus ar kandidatų sąrašus artėjančiuose rinkimuose. Taip pat – teisę būti kandidatais turintys fiziniai asmenys, ketinantys išsikelti savarankiškai ir kandidatuoti į merus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją