Įtempta situacija, anot Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vadovės Rožės Perminienės, yra ne tik dėl universitetinės ligoninės, bet ir karščiavimo klinikos steigimo. Jos aprašas buvo pakeistas balandžio 1 dieną, kad tokios klinikos tampa tik savivaldybės rūpesčiu. Anksčiau buvo nurodoma, kad tokias klinikas turi aprūpinti valstybė.

„Dar kartą kreipėmės į Vyriausybę, nes kitu atveju savivaldybei teks skelbti viešųjų pirkimų konkursą. Tai užtruks“, – sako R. Perminienė.

Savivaldybės administracijos vadovas Gintaras Neniškis teigia, kad Klaipėdą pasiekė dar vienas savaitgalį priimtas valdžios sprendimas, kad dabar savivaldybės turi rūpintis ne tik neturinčiais kur apsistoti keleiviais, bet ir skirti patalpų saviizoliacijai ir vilkikų vairuotojams.

Bene aktualiausias klausimas šiomis dienomis, anot mero Vytauto Grubliausko, – nesklandumų sukėlusių nekokybiškų regentų naudojimas – jau išspręstas, tad dabar visi tyrimai bus atliekami kokybiškomis priemonėmis ir nauju tyrimų aparatu.

Įtempta situacija Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) tarp profesinių sąjungų ir vyr. gydytojo Vinso Janušonio, anot mero, neturi būti sprendžiama be jokio tyrimo.

„Ta pati organizacija, profsąjunga, jau buvo pradėjusi kalbėti apie vyr. gydytojo nušalinimą. Čia dalyvauja ir viena politikė, kuri nuomonę pateikia kaip nuo opozicijos, tačiau opozicijos atstovai sakė apie tai sužinoję tik iš spaudos. Laukiu tyrimų, viena komisija dar tęsia darbą, šis procesas tebevyksta. Komisijų išvadų dar niekas nematė, tada bus galima vertinti ten esamą informaciją. Teisinėje valstybėje linčo teismas neturi būti skatinamas“, – sako meras.

V. Grubliauskas teigia, kad ligoninėje įtampa yra didžiulė, o jam bendraujant su medikais, nuomonės pasiekia įvairios. Meras patikino, jei ne visi objektyviai išsako, o išlygų žada nedaryti niekam.