Komisija posėdyje rodė vaizdo įrašą iš tos dienos, kai P. Gražulis, įtariama, balsavo už socialdemokratą Liną Jonauską.

„Šiuo klausimu nieko naujo negaliu pasakyt. Esu pasakęs Etikos komisijai – parašyta raštu, nieko naujo papildyti negaliu“, – aiškino P. Gražulis.

Jis sakė neprisimenantis, ar tikrai balsavo už L. Jonauską.

„Būna, kad Seimo nariai suklysta. Gal yra ir man pasitaikę balsuojant savo mygtuku“, – kalbėjo Seimo narys.

„Aš manau, kad spręskite jūs. Čia teisybės nesurasi, kaip jau jūs nuspręsit, taip ir bus, nieko naujo aš jums nepasakysiu. Galėjo taip būt, kad prabalsavau netyčia. Atsiprašau, jei taip padariau, bet vis tiek man, žiūrint vaizdą, trūksta vis tik įrodymų, kad aš galėjau pabalsuoti“, – aiškino P. Gražulis.

Jis teigė, kad bet koks komisijos sprendimas bus politinis.

„Jums visai nesvarbu, kas nutekino informaciją Bartševičiui, jums tik reikia apkaltinti“, – tvirtino politikas.

P. Gražulis nepanoro išsamiau pakomentuoti savo veiksmus.

„Aš jau sakiau. Išsiplauk ausis, jei tu kurčias“, – atsakydamas konservatoriui Andriui Vyšniauskui žodžių nerinko Seimo narys.

Petras Gražulis

Politikas taip pat kalbėjo apie būtinybę inicijuoti apkaltą konservatorei Jurgitai Sejonienei ir aiškino, kad Etikos komisijos sprendimo neskundė, nes juo tiesiogiai nebuvo siūloma inicijuoti apkaltą.

Komisijos narė Agnė Širinskienė dėl to pasiūlė atlikti vaizdo įrašo ekspertizę, ar medžiagoje užfiksuoti neabejotini įrodymai, kad P. Gražulis paspaudė mygtuką už kitą Seimo narį

„Manyčiau, kad tai tikrai būtų teisinga. Jei būtų ekspertizė, tai tikrai būtų svarbu“, – komentavo P. Gražulis.

Seimo narys Linas Slušnys paaiškino, kad sprendimą dėl to komisija priims kitą posėdį, nes trečiadienį posėdis skirtas klausimams P. Gražuliui ir jo atsakymams.

„Aš manau, kad ne, tokių papokštavimų buvo, kad pabalsuosiu, bet neprabalsuodavau, o kad būčiau balsavęs, tai tikrai neprisimenu. Aš tik prisimenu praeitoje kadencijoje vieną atvejį, kada taip skubėjau, buvo gana svarbus balsavimas, aš atsisėdau į kitą eilę ir prabalsavau už kitą Seimo narį, bet kažkaip niekas nesureagavo. Tai per skubėjimą buvo vienas toks atvejis, o šioje kadencijoje tikrai neprisimenu, o to Seimo nario (praeitoje kadencijoje) buvo ta pati pozicija tuo klausimu ir kažkaip nesureagavo“, – pasakojo parlamentaras.

Jis svarstė, kad balsuoti galėjo pats L. Jonauskas, o dėl savo veiksmų komentuoti negalėjo.

„Aš negaliu 100 proc. paneigti, nes aš neprisimenu“, – tvirtino P. Gražulis.

Laisvės partijos narys Tomas Vytautas Raskevičius klausė kolegos, ar šis tiki stebuklais.

„Koks jūsų reikalas mano tikėjimas. (...) Prie ko čia tie stebuklai“, – sakė parlamentaras.

„O jūs? O aš tikiu, nes esu krikščionis. Ir Kristus, gyvendamas žemėje, padarė labai daug stebuklų“, – atsakydamas T. V. Raskevičiui kalbėjo P. Gražulis.

„Taip, gal jūs, čia esantys Seimo nariai iš opozicijos, esate objektyvūs, bet iš valdančiosios daugumos – ne“, – piktinosi Seimo narys.

P. Gražulis buvo klausiamas, kaip pats reaguotų, jei kas nors kitas balsuotų už jį.

„Gal ir buvę tokių atvejų. Jei mano pozicija panaši, tas vienas balsavimas nespręstų. Nežinau, kokia būtų reakcija, bet jei neesminiu klausimu, tai nesureaguočiau“, – sakė politikas.

„Klaida galėjo įvykti, tikrai“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)