Specialioji Seimo komisija sprendžia, ar balsavęs už kitą Seimo narį – socialdemokratą Liną Jonauską, P. Gražulis yra vertas apkaltos.

Praėjusią savaitę komisija apklausė netoli P. Gražulio sėdinčius parlamentarus, tarp jų ir A. Palionį.

Šis Seimo narys uždarame komisijos posėdyje paliudijo matęs, kad P. Gražulis nebalsavo už L. Jonauską.

Tačiau šis liudijimas komisijoje dirbantiems parlamentarams pasirodė įtartinas, kai šie peržiūrėjo vaizdo įrašus iš Seimo salės.

Juose esą matyti, kad A. Palionis tuo metu buvo nusisukęs ir nieko negalėjo matyti.

Atsakomybė – Baudžiamajame kodekse

Seimo laikinosios komisijos pirmininkas, konservatorius Linas Slušnys trečiadienį Delfi patvirtino, kad tokių abejonių komisijos nariams iš tiesų kilo.

„Taip, yra toks faktas“, – sakė jis.

Paklaustas, kokių gali būti imamasi veiksmų prieš A. Palionį, L. Slušnys sakė, kad šiuo metu yra užsakyta vaizdo įrašo ekspertizė.

„Kai bus suformuluoti klausimai, į juos bus atsakyta. Tada galėsime pranešti melavo, ar ne. Kadangi kiekvienas, kuris buvo kviestas liudyti, buvo informuotas ir pasirašė, kad už melagingus parodymus atsako pagal Baudžiamąjį kodeksą“, – kalbėjo komisijos pirmininkas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas apkaltos proceso metu Seimo specialiajai tyrimo komisijai davė melagingus parodymus, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

„Jei toks faktas išlįs iki galo ir bus patvirtintas, Seimas turės priimti sprendimą, ką darome toliau“, – teigė L. Slušnys.

Jis sutiko, kad toks pažeidimas yra iš tiesų rimtas

„Tai yra tas pats, kas meluoti teisme“, – sakė jis.

Palionis: nebuvau nusisukęs

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis A. Palionis Delfi teigė, kad liudijo tai, ką matė.

Jis patvirtino uždarame komisijos posėdyje paliudijęs, kad matė, jog P. Gražulis pažeidimo nepadarė.

„Aš nebuvau nusisukęs, aš šnekėjau su Linu Jonausku. Tai kaip aš galėjau būti nusisukęs?“, – klausė jis.

Andrius Palionis

Seimo narys teigė įrašo, apie kurį kalba L. Slušnys, nematęs.

„Aš sakau apie tai, ką aš mačiau“, – paklaustas, ar nesibaimina, kad jam gali būti pritaikyta atsakomybė, sakė parlamentaras.

Sudaręs specialiąją Seimo komisiją Seimas konstatavo, kad pernai rugsėjo 15 dieną Seimo plenarinio vakarinio posėdžio metu balsuodamas už kitą Seimo narį P. Gražulis savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statutą ir Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką.

Komisijai tyrimą atlikti ir išvadą parengti pavesta iki gegužės 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)