Atsakingos tarnybos dirba visu pajėgumu, grėsmės lygis nėra pasikeitęs.

Policija prašo toliau vadovautis vakar atnaujintomis rekomendacijomis ir konsultuotis su policija nurodytu tel. nr. 8 700 60 000, nenutraukti vykdomų veiklų. Skubiu pagalbos telefonu 112 skambinti tik tuomet, jei apžiūrėję patalpas ir teritoriją randate įtartiną objektą.

Prašoma visų vieningai laikytis bendrų policijos ir NKVC rekomendacijų.

Įstaigoms ir organizacijoms policija siūlo dar kartą peržiūrėti savo evakuacijos planus, įvertinti juos, išbandyti, kaip veikia praktikoje.

Likite budrūs, nuolat stebėkite informaciją, viešai skelbiamą oficialiuose policijos kanaluose.

Bilotaitė nepriima V. Čmilytės-Nielsen išsakytos kritikos

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė nesutinka su Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen išsakyta kritika, esą jos vadovaujama ministerija netinkamai sureagavo į masiškai Lietuvoje platintas grasinančias žinutes. A. Bilotaitės teigimu, Seimo vadovė „galbūt nepastebėjo“ Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vykdytos komunikacijos apie ugdymo įstaigas pasiekiančius melagingus pranešimus dėl paliktų sprogmenų.

„Penktadienį buvo surengta Vidaus reikalų ministerijos spaudos konferencija – pirmiausia ryte surengta generalinio komisaro, o dienos metu buvo surengta mano spaudos konferencija ir mes taip pat pakomentavome. Galbūt nepastebėta buvo“, – prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

„Penktadienį komunikacija buvo, galbūt nepastebėjo ar neperdavė, kad tokia komunikacija buvo“, – pridūrė ministrė, atsakydama į Seimo vadovės kritiką dėl iš VRM negautos „aiškios ir raminančios žinutės“.

A. Bilotaitė pabrėžė, kad pirmąją dieną, kai mokyklos gavo grasinimus dėl padėtų sprogmenų, buvo imtasi ir kitų žingsnių – rengti tarpinstituciniai pasitarimai bei užtikrinta komunikacija tarp ministerijų.

„Buvo imtasi visų žingsnių – surengti ir tarpinstituciniai pasitarimai. (...) Taip pat penktadienį buvo išplatintos rekomendacijos visoms institucijoms, buvo paprašyta koordinuojančių ministerijų užtikrinti, pagal savo sričių specifiką, kad tikrai informacija pasiektų, kad būtų paaiškinta ir būtume ant to paties puslapio“, – akcentavo vidaus reikalų ministrė.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen trečiadienį „Žinių radijui“ teigė, jog pirmosiomis dienomis, kai ugdymo įstaigos pirmą kartą sulaukė grasinimų susprogdinimais, pritrūko aiškios ir raminančios žinutės iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM).

„Iš tiesų, situacija kelia nerimą ir sutikčiau su tuo, kad raminančios ir aiškios žinutės iš Vidaus reikalų ministerijos pirmosiomis dienomis pritrūko“, – sakė Seimo pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)