Generalinė prokuratūra teismo prašo pripažinti negaliojančiais keturis 2000-2001 metais priimtus Vilniaus miesto valdybos ir tarybos sprendimus bei Vilniaus miesto savivaldybės 2001 metų kovo 14 dienos sutartį su viešąja įstaiga "Žvėryno golfo klubas". Šia sutartimi golfo klubui panaudos pagrindais 25 metams perduodamas 120 ha žemės sklypas Vilniaus Pilaitės mikrorajone.

Rugsėjo 24-ąją teismo posėdis buvo atdidėtas neatvykus "Žvėryno golfo klubo" atstovui. Šįkart - dėl to, kad Vilniaus savivaldybės ir "Žvėryno golfo klubo" atstovai užvertė teismą prašymais įtraukti naujus proceso dalyvius: Vyriausybę, Vilniaus apskrities viršininko administraciją, Žemės ir kito nekilnojamojo turto kadastro ir registro įmonę bei Aplinkos ministeriją. Tris pirmuosius prašymus atmetęs, teismas nutarė įtraukti Aplinkos ministeriją į procesą kaip trečiąją šalį, kadangi ginčo sklypui yra suteiktas valstybinės reikšmės miško statusas.

Atsakydamas į teisėjo klausimą, kodėl visi šie prašymai nebuvo pateikti pirmajame, prieš tris savaites vykusiame posėdyje, kad nebūtų vilkinama byla, Vilniaus savivaldybės teisės departamento direktorius Jovitas Elzbergas prisipažino, jog tuo metu dar nebuvo taip gerai įsigilinęs į bylą.

Kreipdamasi į teismą Generalinė prokuratūra konstatavo, jog viešoji įstaiga "Žvėryno golfo klubas" nepriskiriama prie įstatymais numatytų įstaigų, organizacijų ar bendruomenių, kurioms panaudos pagrindais galėtų būti perduota naudotis valstybės žemė. Todėl Vilniaus miesto savivaldybė, perleisdama žemės sklypą, kuris jai nebuvo suteiktas patikėjimo teise, pažeidė besąlygiškus įstatymų reikalavimus.

Prokuratūros teigimu, kartu pažeisti ir viešieji interesai, nes minėtos teritorijos iki šiol buvo skirtos sveikam Vilniaus gyventojų poilsiui ir kitoms miestelėnų reikmėms.

Teismui pateikto ieškinio suma - beveik 30 mln. (29 592 000) litų. Tokia yra minėto valstybinės žemės sklypo vertė. Daugiau kaip 800 Pilaitės ir Karoliniškių mikrorajonų gyventojų pavasarį viešai pareiškė nesutinką, kad šių rajonų prieigose būtų įrengti golfo laukai, išnaikinant dalį ten esančio rekreacinio miško.