Kaip trečiadienį BNS sakė ministro patarėja Džiuljeta Žiugždienė, konkursą į šias pareigas laimėjęs G.Kėvišas jau trečiai penkerių metų kadencijai buvo paskirtas nuo liepos 17 dienos.

Ji BNS perdavė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvados dėl G. Kėvišo tinkamumo eiti pareigas ministras nekomentuos.

G. Kėvišas buvo vienintelis birželį vykusio konkurso į teatro vadovus dalyvis ir buvo pripažintas jo nugalėtoju. Kultūros ministerija, prieš skirdama G. Kėvišą į pareigas, vadovaudamasi Korupcijos prevencijos įstatyme nustatytu įpareigojimu ir tvarka, kreipėsi į STT. Ši tarnyba, kaip ir ministras, STT išvados nekomentuoja.

G. Kėvišo vadovavimą teatrui lydėjo korupcijos šešėlis - Generalinė prokuratūra ilgiau nei trejus metus tiria, ar rekonstruojant teatrą nebuvo iššvaistyti pinigai. Pernai rugsėjo viduryje žiniasklaida pranešė, kad prokurorai G.Kėvišui pateikė įtarimus.

Pasak Generalinės prokuratūros, šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo iš viso pareikšti penkiems asmenims.

Valstybės kontrolė yra nustačiusi, kad teatras vykdydamas rekonstrukciją ne kartą pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą - už scenos įrangą mokėjo brangiau nei buvo numatyta preliminarioje sutartyje, papildomai nupirko darbų ir įrangos už beveik 13 mln. litų.