Aplinkos ministerijos DELFI pateiktais duomenimis, gruodžio mėnesį priemokas už papildomą darbą gavo 10 ministerijos darbuotojų, bendra šių priemokų suma – 11 tūkst. Lt iki mokesčių. G. Kazlausko patarėjai, viceministrai ir kiti politinio pasitikėjimo tarnautojai su ministru atsisveikino gaudami solidžias sumas.

Didžiausias priemokas už gruodžio mėnesį, t.y. už paskutines dvi darbo su G. Kazlausku savaites, gavo du aplinkos viceministrai – dėl galimai neteisėto praturtėjimo Mokesčių inspekcijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratyje atsidūręs Stanislovas Šriūbėnas bei Aleksandras Spruogis. Ministerijos DELFI pateiktais duomenimis, „už papildomų užduočių atlikima“ šie du politikai gavo po 1186 Lt iki mokesčių („į rankas“ – po maždaug 960 Lt).

Šiek tiek kuklesnius priedus gavo G. Kazlausko patarėjai. Ministerijos DELFI pateiktais duomenimis, už paskutines savaites su G. Kazlausku dviem patarėjams – Romualdui Petrauskui ir Arūnui Remigijui Zabulėnui – skirta po 842 Lt iki mokesčių, patarėjai Kristinai Petkūnienei – 281 Lt. Dar 445 Lt iki mokesčių priedą gavo jau buvęs G. Kazlausko atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

V.Mazuronis: papildomais darbais čia nekvepia

G. Kazlausko įpėdinis, „tvarkietis“ aplinkos ministras Valentinas Mazuronis DELFI teigė nemanantis, kad jo pirmtako komanda buvo tiek apkrauta darbais, kad gautų tokias priemokas už paskutines dvi savo darbo savaites.

„Pabandysime išsiaiškinti. Daryčiau prielaidą, kad papildomais darbais čia nekvepia. Daryčiau prielaidą, kad čia yra buvusio ministro atsisveikinimo dovanėlės, kurių, man atrodo, tikrai nereikėjo. Tikrai pabandysiu išsiaiškinti, už kokius konkrečiai papildomus darbus, ir kaip tai buvo daryta“, - kalbėjo V. Mazuronis.

Jis taip pat teigė jau pirmąją savo darbo ministerijoje dieną paprašęs G. Kazlausko komandai mokėtų priedų statistikos.

„Pirmas dalykas, kurio aš paprašiau: kad man būtų nurodyta, kiek gaudavo visi politinio pasitikėjimo komandos žmonės, kokie buvo jų atlyginimai, kokie buvo jų priedai. Paprašysiu ir realiai, kiek buvo išmokėta per paskutinius 2-3 mėnesius“, - reziumavo V. Mazuronis.