Tarp valdančiųjų pasklido kalbos, kad šiam politinio pasitikėjimo tarnautojui turėtų būti pasiūlytos kitos pareigos valstybės tarnyboje. Galbūt G.Kazakevičius grįš į savo ankstesnę darbovietę - Užsienio reikalų ministeriją.

Kad "yra pamąstymų dėl vicekanclerio ateities", vakar dienraščiui nepaneigė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis, nors ir pabrėžė, jog jokių sprendimų šiuo klausimu kol kas nepriimta.

Neoficialiai teigiama, kad skandalo šleifą paskui save velkantis Ministro pirmininko tarnybos (MPT) darbuotojas G.Kazakevičius gali pakenkti konservatorių lyderio premjero Andriaus Kubiliaus įvaizdžiui prieš artėjančius Seimo rinkimus, todėl neva ir suskubta aukštam valdininkui ieškoti kitos vietos.

"Jei ir pereitų, tai kur problema?" - vakar į LŽ klausimą apie galimą tolesnę G.Kazakevičiaus karjerą reagavo D.Matulionis. Jis pridūrė, kad kompetentingi žmonės valstybės tarnyboje branginami ir vertinami. Šiuo metu politinio (asmeninio) pasitikėjimo pareigas einantis G.Kazakevičius ir anksčiau dirbo valstybės tarnyboje, buvo diplomatas. "Jis atėjo iš URM. Pagal teisinę bazę galėtų sugrįžti ten arba eiti į kitą valstybės tarnautojo vietą", - aiškino D.Matulionis.

Pats G.Kazakevičius vakar buvo itin nekalbus. "Aš visą laiką galiu pereiti į kokią nors tarnybą", - pareiškė jis, paklaustas apie artimiausios ateities planus. Jokio diplomatinio rango šiuo metu jis teigė neturįs, o kokį turėjo esą jau nesvarbu.