Pirmadienį ryte Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje G. Nausėda teigė, kad jam vis dar reikia suvokti, kas atsitiko, tvarkingai sudėlioti mintis.

„Tik tada gali galvoti apie planus, apie komandą“, – sakė jis.

G. Nausėda sakė, kad jo rinkimų štabo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas pirmadienį pranešė, jog sutinka tęsti darbus Prezidentūroje. Kartu su juo dirbs ir jo kolega Povilas Mačiulis.

„Stebėdamas iš arti pamačiau šio žmogaus gabumus, strateginį mąstymą, veržlumą. Tai savybės, kurias labai vertinu“, – sakė jis.

Pritaria rinkimams pavasarį

G. Nausėda sakė, kad pritartų tvarkai, kada Seimo rinkimai vyktų pavasarį.

„Seniai laikausi nuomonės, kad Seimo rinkimai rudenį nėra pats geriausias dalykas. Nuolat turime tą pačią bėdą – senoji Vyriausybė, paruošusi biudžeto projektą, palieką jį naujai Vyriausybei, kuri neturi galimybių jo iš esmės keistis. Todėl užprogramuoja dar vieneriems metams politiką, kurią yra numačiusi ta senoji Vyriausybė“, – kalbėjo jis.

G. Nausėda kalbėjo, kad klausimas dėl premjero dar ankstyvas.

„Turime veikiančią Vyriausybę iki liepos 12 dienos, per tą laiką gali įvykti pokyčių struktūroje, frakcijose, todėl palūkėkime“, – sakė jis ir pridūrė, kad yra pasirengęs visoms alternatyvoms.

Paminėjo ministrus

G. Nausėda sakė, kad kai kurių ministrų darbui turi daugiau klausimų negu įprasta.

„Pirmiausia, tai – socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, žemės ūkio ministras Giedrius Surplys. Yra problemos, susijusios su ministerijos perkėlimu į Kauną“, – sakė jis.

Išrinktasis prezidentas sakė, kad jo konkurentės Ingridos Šimonytės štabas prieš antrąjį rinkimų turą pernelyg susifokusavo į jo asmenį ir komandos veiklą.

„Pastarąsias dvi savaites tauta nelabai girdėjo, o kokią žinutę jie neša Lietuvos visuomenei. Buvo tam tikrų dalykų, nuo kurių mane komandą saugojo, liepdama neskaityti feisbuko, nežiūrėti, kas ten vyksta. Kiek žinau, ten buvo dalykų, kurie nedera kultūringai visuomenei, o tai irgi padaro įtaką tiems rinkėjams, kurie yra nuosaikūs, kurie nemėgsta patyčių“, – sakė. G. Nausėda.

Norėtų daugiau moterų Vyriausybėje

G. Nausėda dar sakė, kad norėtų, jog Vyriausybėje dirbtų bent trečdalis ministrių.

„Tam tikra prasme būtų šiandien gana sudėtinga, esant suformuotai Vyriausybei, daliai ministrų dirbant gana sėkmingai, eiti ir iš naujo viską taip perdėlioti, pasiekti užsibrėžto tikslo.

Bet kuriuo atveju, jei dalis ministrų keisis, labai rimtai svarstysiu, kad bus kandidatūrų moterų. Šiandien, deja, turime tokią situacija, bet norėtųsi, kad Lietuva būtų arčiau skandinaviškoms šalims šiuo požiūriu“, – sakė jis.