Trijų Rusijos kariškių žūtimi pasibaigęs incidentas įvyko šių metų birželio 19 d., apie 20 val. Paviešintame Rusijos tyrimų komiteto dokumente, kuriuo remiasi „Yahoo news“ ir „The Insider“, teigiama, jog keturi Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai užsuko į Ušakovo gatvėje veikiančią kavinę „Maistas. Topi“.

Nurodoma, kad tai buvo FSB laikinosios operatyvinės grupės Nr. 9 kariai - Igoris Jakubinskis, Sergejus Privalovas, D. A. Borodinas ir dar vienas jų kolega, kuris vėliau pabėgo.

Kavinėje rusų saugumiečiai rado du karius, sutartis su kariuomene pasirašiusius vadinamus kontraktininkus seržantą Sergejų Obuchovą ir jaunesnįjį seržantą Igorį Sudiną.

Į pastabas girti rusų kariai atsakė šūviais

Dokumente teigiama, kad 31 metų I. Sudinas ir 28 metų S. Obuchovas „tuščiai leido laiką vartodami alkoholį". Toks jų elgesys užkliuvo dvigubai didesnei saugumiečių kampanijai, šie girtus kariškius įspėjo, kad uniformuotiems ir ginkluotiems gerti stipriuosius gėrimus negalima.

Tačiau girti Rusijos kariškiai neketino nusileisti ir savaip sureagavo į FSB saugumiečių pareikštas pastabas.

Tuomet, pasak nutekinto dokumento, seržantas S. Obuchovas išsitraukė pistoletą ir šovė į grindis. FSB atstovas S. Privalovas pabandė atimti iš jo ginklą, po to jaunesnysis seržantas I. Sudinas, kuris stovėjo už savo tarnybos S. Obuchovo, griebė automatą AK-74 ir juo ėmė kavinėje šaudyti į FSB pareigūnus.

Kilus susišaudymui vienas saugumietis pabėgo

Tyrimo ataskaitoje nurodoma, kad saugumiečiai šie taip pat atsakė ugnimi, kavinėje kilo rimtas susišaudymas.

Rusijos FSB pareigūnai I. Jakubinskis, S. Privalovas ir girtavęs karys S. Obuchovas žuvo vietoje, saugumietis D. Borodinas ir kitas karys I. Sudinas patyrė įvairius sužalojimus, tačiau išgyveno ir gydymui išvežti į Sevastopolyje veikiančią karinio jūrų laivyno ligoninę.

Ketvirtasis FSB pareigūnas, kurio tapatybė nutekintame dokumente nėra minima, iš įvykio vietos pabėgo.

Nurodoma, kad kavinėje girtavę ir susišaudymą su FSB pareigūnais surengę 28 metų seržantas S. Obuchovas ir 31 metų jaunesnysis seržantas I. Sudinas tarnavo Rusijos Juodosios jūros laivyno 8 - ajame artilerijos pulke.

Dėl trijų žmonių gyvybes nusinešusio susišaudymo iškelta baudžiamojo bylą, o tyrimą atlieka Rusijos tyrimo komiteto karinių tyrimų departamentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)