„Darbo grupė šios savaitės pabaigoje pateiks detalesnį matymą, kokios reikalingos reformos, kur reikia sustiprinti, o kur galbūt per daug darbuotojų. Kitą savaitę aš planuoju sušaukti valdybos posėdį, išklausyti valdybos narius. Man labai gaila, kad kai kurie valdybos nariai pasidavė spaudimui. Visi supranta, kad sumažinti vadovaujančių darbuotojų skaičių bet kokioje institucijoje nelengva“, - trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Ji teigė, jog sąmyšio dėl reformos neturėtų kilti, nes darbuotojų atleisti neketinama, tik mažinti vadovaujančių skaičių. „Iš daugiau kaip 500 kanceliarijos darbuotojų 76 yra vadovaujantys, tai yra nenormalu, daugiau kaip 10 proc., reikia sumažinti iki normalaus skaičiaus, žiūrėti, kuriuos departamentus, skyrius sujungti. Visiems buvo pasakyta - darbuotojų atleidimo nebus, bus mažinama vadovaujančių skaičius, darbuotojai galbūt pereis iš vieno padalinio į kitą, ir jokio sąmyšio čia neturi būti“, - kalbėjo L.Graužinienė.

Kanceliarijos reformą siūlanti Seimo kanclerė Daiva Raudonienė žada, jog po pertvarkos Seime vadovų mažėtų nuo 70 iki 50. Siūloma, kad kanceliarija būtų pertvarkyta nuo gruodžio.

Pagal pertvarkos planą, iš šiuo metu veikiančių aštuonių Seimo kanceliarijos departamentų liktų keturi, taip pat prie jų būtų prijungti kai kurie šiuo metu atskiri skyriai. Pagal planą, turėtų nelikti Tarptautinių ryšių, Parlamentinių tyrimų departamentų.

Kai kurie Seimo valdybos nariai ir parlamentarai abejoja pertvarkų nauda. Pavasario sesijos metu opoziciniams konservatoriams reformą pristačiusi kanclerė išgirdo kritikos tiek dėl Tarptautinių ryšių, tiek dėl Parlamentinių tyrimų departamentų naikinimo. Konservatorių teigimu, šie departamentai strategiškai svarbūs Seimo Užsienio reikalų bei Europos reikalų komitetuose dirbantiems parlamentarams, taip pat delegacijų tarptautinėse struktūrose atstovams.