Šiemet šio išskirtinio renginio organizatorių vairą perėmė vaiko teisių gynėjai. Vilniaus Rotušėje vykusiame šventiniame vakare, iki šiol apdovanojimus organizavusi NVO konfederacija vaikams, įteikė penkis apdovanojimus, o dar po vieną specialią nominaciją skyrė Vilniaus miesto savivaldybė bei Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

NVO konfederacijos vaikams apdovanojimu už nuostabią iniciatyvą pasirūpinti vienišais vaikais ligoninėse ir krizių centruose bei teikti jiems emocinį palaikymą, apdovanota iniciatyvos „Niekieno vaikai“ bei VšĮ „Savanoriai vaikams“ vadovė ir viena iš įkūrėjų Ieva Šuipė.

Už saugios ir palaikančios aplinkos besilaukiančioms mamoms kūrimą, už teikiamą emocinę paramą joms puoselėjant artimą ryšį ir būsimų kūdikiu bei kompleksinę pagalbą įvairius sunkumus išgyvenančioms moterims, apdovanota Krizinio nėštumo centro įkūrėja Zita Tomilinienė.

Už savanorišką parapijos karitatyvinės veiklos koordinavimą, gausaus būrio savanorių įtraukimą į visuomenei naudingą veiklą, ir kad savo pavyzdžiu sugeba įkvėpti kitus, apdovanota Kauno Pal. Jurgio Matulaičio parapijos vaikų gerovės klubo „Centriukas“ projektų vadovė Elena Antanavičienė.

Už darbą ir erdvę, skirtą negalią turintiems vaikams ir jų šeimoms, už pagalbą ugdant vaikų savarankiškumą, stiprinant jų pasitikėjimą savimi ir stiprinant šeimos ryšį, apdovanota Vaikų dienos centro „Rainos svajonės“ įkūrėja Svajonė Rainienė.

NVO konfederacijos vaikams nominaciją pelnė Vaikų dienos centro „Rainos svajonės“ savanoris Gabrielis Kranauskas. Jis apdovanotas už tai, kad nepaisant sveikatos sutrikimų, aktyviai savanoriauja ir padeda kitiems.

Prie iniciatyvos prisijungusi Vilniaus miesto savivaldybė apdovanojimą už gebėjimą susidoroti su netipinėmis situacijomis, kiekvieną atvejį įvertinti individualiai ir parinkti konkretaus vaiko bei jo šeimos poreikius geriausiai atitinkančias paslaugas, už penkerius metus nuoširdaus darbo organizuojant vaikams minimalios ir vidutinės priežiūros priemones bei kitą pagalbą savivaldybėje, dirbant su vaikais, linkusiais nusikalsti, turinčiais elgesio ir emocinių sunkumų, vartojančiais psichoaktyviąsias medžiagas, už atsakingą kiekvieno atvejo koordinavimą, konsultacijas ir įžvalgas, ypač vertinamas klientų, skyrė Vilniaus miesto savivaldybės Socialinės gerovės skyriaus Pagalbos vaikui ir šeimai poskyrio vyriausiajai specialistei Gitai Jonušienei.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba „Geriausio vaiko draugo“ apdovanojimą įteikė Naujienų portalo „Delfi“ specialiajam korespondentui Dainiui Sinkevičiui, už visuomenės švietimą ir smurto prieš vaikus prevenciją, už profesionalų požiūrį į jautrias ir sudėtingas temas bei jų analizę žiniasklaidoje, už gebėjimą kalbėti apie nukentėjusius vaikus gerbiant ir saugant jų asmens duomenis, garbę ir orumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)