„Patys buvę partijos vadovybėje, išėjo į kitą partiją po visų tų įvykių ir sako, kad dabar jūs turite atsakyti. Mano manymu, čia irgi trūksta moralės“, – antradienį žurnalistams komentavo E. Gentvilas.

„Mums buvo siūlyta keisti pavadinimą, bėgti iš partijos, nutraukti visus ryšius. Mes žinojome, kad nesame kalti, nė vienas negavo kokių nors šešėlių, spec. liudytojų statusų ir taip toliau. Tie, kurie pabėgo, dabar yra labai gudrūs taškytis seilėmis“, – pridūrė jis.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas tokiais pasisakymais referuoja į dabartinius Laisvės partijos narius, anksčiau priklaususius Liberalų sąjūdžiui ir į Mišriai Seimo narių grupei priklausantį, buvusį „darbietį“ Aidą Gedvilą.

„Man pakankamai dviveidiškai atrodo Aidas Gedvilas, kuris kelia klausimus daugiau negu prokuratūra yra nustačiusi. A. Gedvilas 2015 m., vykstant šiems įvykiams, buvo Darbo partijoje, bet šitas žmogus pasitraukė iš šios partijos ir nebemato problemų, dabar gali taškytis seilėmis“ , – aiškino E. Gentvilas.

„Lygiai taip pat yra vadinami koalicijos partneriai, kurie buvo partijoje tuo pat metu, bet iš jos pabėgo, sukūrė kitą ir sako jūs ten pasilikote, jūs kalti. Gerbiamieji, mes prisiėmėme atsakomybę“, – tikino liberalas.

ELTA primena, praėjusią savaitę raštų iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sulaukę Liberalų sąjūdis ir Darbo partija patikino, kad gautas baudas „MG Baltic“ byloje ketina mokėti iš valstybės dotacijų lėšų.

Pirmadienį Mišrios grupės seniūnė Agnė Širinskienė tikino, kad ketina registruoti įstatymo pataisas, neleidžiančias dotacijų lėšų naudoti baudų apmokėjimui. Tokiems nuteistųjų partijų planams nepritarė ir koalicijoje esantys „laisviečiai“ bei opozicijoje atstovaujantys socialdemokratai.

Apeliaciniam teismui vadinamojoje „MG Baltic“ byloje pripažinus Liberalų sąjūdį bei Darbo partiją kaltomis, opozicijoje prakalbta apie nepasitikėjimą teistomis politinėmis jėgomis.

Seimo mažumos atstovai paragino stabdyti parlamento darbą. Pasak „valstiečių“, parlamento darbas negali vykti kol nuteistos partijos neatliks teismo jiems skirtos bausmės ir nesumokės baudų.

Taip pat kelti klausimai, ar Seimas gali pasitikėti nuteistos partijos lydere V. Čmilyte-Nielsen kaip parlamento pirmininke, o Darbo partijos pirmininku Andriumi Mazuroniu kaip vicepirmininku.

Valdantieji tikina pasitikintys V. Čmilyte-Nielsen ir nurodo, kad darbas su kaltinamojo nuosprendžio sulaukusiais liberalais yra įmanomas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)