Patraukti atsakomybėn V. Gapšį prašoma atliekant tyrimą dėl galimos politinės korupcijos.

Kaip sakoma prokuratūros pranešime, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu. Šiame tyrime figūruoja ir pirmasis Darbo partijos pirmininko pavaduotojas V. Gapšys.

Tačiau kadangi Seimo narys turi teisinę neliečiamybę, be Seimo sutikimo jis negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Seimo narys V. Gapšys buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas. Toks statusas reiškia, kad asmeniui ateityje gali būti pareikšti įtarimai. Specialusis liudytojas gali duoti parodymus apie savo paties galimai padarytą nusikalstamą veiką, tačiau šių apklausų metu paaiškinimų V. Gapšys nedavė.

Pasak prokuratūros, tolesnis ikiteisminis tyrimas V. Gapšio atžvilgiu negalimas negavus Seimo sutikimo patraukti šį asmenį baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

DELFI primena, kad STT gegužės pabaigoje atliko kratas V. Gapšio namuose ir darbo vietoje, taip pat „MG Baltic“ koncernui priklausančiose įmonėse „Mitnija“ ir „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ bei įmonių vadovų gyvenamosiose vietose.

Pareigūnai turi duomenų, kad „MG Baltic" koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per Darbo partijos Seimo narį V. Gapšį už itin didelės vertės kyšius galėjo siekti paveikti šio Seimo nario parlamente atstovaujamos politinės partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais.

„MG Baltic“ koncernui priklauso žiniasklaidos kanalai LNK, TV1, BTV, Info TV, „Liuks!" ir naujienų portalas Alfa.lt.

Anksčiau STT tyrė kad koncerno „MG Baltic" viceprezidentas R. Kurlianskis galimai perdavė didelės vertės kyšį buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui. Abiems jiems pateikti įtarimai.