"Dėl prokuratūros ataskaitos Seime dar nėra apsispręsta. Šiandien frakcijoje kaip tik bus šitas klausimas svarstomas", - antradienį LRT radijui sakė Ministras Pirmininkas.

"Generalinis prokuroras buvo atėjęs į frakciją, tuo metu aš pats irgi buvau, ir išsakė tam tikras mintis, kad per tą trumpą laikotarpį reforma, kurią jis pradėjo įgyvendinti, dar nėra baigta ir su reformos įgyvendinimu jis susilaukė didelio pasipriešinimo. Manau, kad ta parlamentinė kontrolė yra reikalinga, bet aš manau, kad nereikėtų gal priimti labai stiprių, kategoriškų sprendimų ir taip didžiulį nepasitikėjimą visuomenei teisėsaugos sistemoje", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Premjeras pridūrė, kad generalinis prokuroras turi būti "tvirtas, principingas ir visiems teisingas".

Antradienį Seimas ketina grįžti prie prokuratūros 2012 metų veiklos ataskaitos svarstymo, primena ELTA.

Birželio pabaigoje Seimas nepritarė šiam dokumentui ir pavedė jį tobulinti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

Šio komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas antradienį ketina pateikti Seimui nutarimo projektą, kuriame siūloma nepritarti generalinio prokuroro D. Valio pateiktai ataskaitai, "atsižvelgiant į tai, kad Lietuvos Respublikos prokuratūros 2012 metų veiklos ataskaitoje pateikti duomenys ir vertinimai yra deklaratyvūs ir neatspindi realios padėties prokuratūros institucijai atliekant valstybės pavestas funkcijas".

Nutarimo projekte siūloma nustatyti prokuratūros 2013-2016 metų prioritetines veiklos kryptis. Siūloma stiprinti baudžiamąjį persekiojimą dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų; organizuotų grupių ir nusikalstamų susivienijimų padarytų nusikaltimų; vaikų seksualinio išnaudojimo; neteisėto praturtėjimo ir nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo; nusikalstamų veikų elektroninių duomenų ir informacinių sistemų saugumui; kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Nutarimo projekte siūloma stiprinti kriminalinės žvalgybos veiksmų teisėtumo kontrolę ir koordinavimą. Tarp prioritetų yra ir viešojo intereso gynimas valstybės teisių ir teisėtų interesų gynimo srityje; vaiko teisių ir teisėtų interesų gynimo srityje; baudžiamojo proceso procedūrų supaprastinimas. Nutarimo projekte kalbama ir apie prokuratūros administravimo tobulinimą, išteklių (žmogiškųjų, finansinių, infrastruktūros) efektyvesnį valdymą.