„Tikslinga būtų turėti tokį registrą, bet ar jis turėtų būti viešas, mes dėl to labai dvejojame. Mes manom, kad tai turėtų pasakyti ekspertai, kad nebūtų pažeisti asmenų duomenys, nes, kaip dabar pasigirsta tokios mintys, kad ne tik tai viešas (registras – ELTA), bet ir su fotonuotraukomis. Aš manau, kad tai nebūtų geriausia išeitis, nes gali būti ir susidorojimo su tais asmenimis“, – LRT televizijai antradienį teigė N. Grunskeinė.

Generalinė prokurorė akcentavo ir jau veikiančio registro naudą.

„Šiuo metu yra tokia galimybė švietimo įstaigoms, darželiams ir mokykloms. Yra įtariamųjų kaltinamųjų registras, kur turi galimybę pasitikrinti, ar asmuo, kuris ketina įsidarbinti arba jau šiuo metu dirba, ar nėra teistas už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas“, – priminė N. Grunskienė.

ELTA primena, kad LVŽS frakcijos narės Rimantė Šalaševičiūtė, Aušrinė Norkienė bei Mišrios Seimo narių grupės atstovė Rita Tamašunienė pasiūlė Seimui įstatymo projektą, kuriuo būtų sukuriamas seksualinių nusikaltėlių registras ir tokių nusikaltimų rizikos žemėlapis. Tačiau įstatymo pataisos įstrigo Teisės ir teisėtvarkos komitete (TTK) – klausimui padaryta pertrauka.

Siekiant užkardyti seksualinius nusikaltimus, įstatymo projekte siūloma seksualinius nusikaltimus padariusius asmenis kontroliuoti net ir jiems atlikus bausmę. Kaip viena iš kontrolės formų yra siūlomas seksualinių nusikaltėlių registro kūrimas ir duomenų iš registro apie nusikaltimus padariusius asmenis ir galimas rizikas, susijusias su buvimu laisvėje, teikimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)