Lietuvos kariuomenės Lauko pajėgų vadas brigados generolas Arvydas Pocius ir Danijos Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Paulas Kierskou (Polas Kierskou) pasirašė ir konkrečias projekto direktyvas, numatančias bendrus karinius renginius ir pratybų planą.

Kelerius metus įgyvendintą Lietuvos brigados "Geležinis Vilkas" priskyrimo Danijos divizijai projektą vainikuojančią ceremoniją stebėjo abiejų šalių gynybos vadovai - krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir Danijos gynybos ministras Sorenas Gade (Siorenas Gade).

Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybės teigimu, šis priskyrimas sustiprins Lietuvos nacionalinį saugumą, suteiks galimybę Lietuvos kariams dalyvauti aukštesnio nei iki šiol lygmens pratybose bei sutaupyti ekonominių bei materialinių išteklių stiprinant Lietuvos gynybos galią.

Kitąmet Danijos divizijos štabe pradės dirbti du Lietuvos karinininkai, kasmet jų skaičius tolygiai didės. Planuojama, kad 2011-2012 m. Danijos divizijos stabe tarnaus 6 Lietuvos karininkai nuo kapitono iki pulkininko leitenanto. Vienas reikalavimų kandidatams - mokėti ne tik operacinę anglų kalbą, bet ir kasdienio vartojimo - danų kalbą.

Sprendimą dėl dalyvavimo Danijos divizijos operacijose priims Seimas. Pajėgos bus priskiriamos ilgam laikotarpiui - 10-15 metų.

Lietuvos kariuomenės brigados pajėgumų priskyrimas Danijos divizijai atitinka Aljansui prisiimtus įsipareigojimus, pagal kuriuos 2014 metais Lietuva turi būti pajėgi nuolat dislokuoti tarptautinėse operacijose bataliono dydžio kovinę grupę su technika ir aprūpinimu. Pulkininko D.Užkuraičio teigimu, norint užtikrinti šį tikslą, bus būtina turėti mažiausiai tris NATO parengtį atitinkančius mechanizuotuosius pėstininkų batalionus. Šiuo metu NATO parengties reikalavimus atitinka ir yra atitinkamai sertifikuoti Rukloje dislokuotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas ir Lauko pajėgų štabas, sertifikavimui rengiamas Panevėžyje esantis Karaliaus Mindaugo motorizuotasis pėstininkų batalionas.

Tiek pasiruošimai afiliacijai su Danijos divizija, tiek ir Algirdo bataliono ir Lauko pajėgų štabo pasiruošimai NATO parengčiai pagal bendrą projektą su Danija.

Danija, savo ruožtu, yra pasirinkusi partnerystę su Didžiosios Britanijos vadovaujamu NATO šalių Jungtiniu greitojo reagavimo korpusu (angl. Allied Rapid Reaction Corps - ARRC). Tokiu būdu Lietuvos kariuomenės brigadai atsiveria unikali galimybė danų divizijos sudėtyje reguliariai dalyvauti mokymuose ir pratybose su technologiniu ir operaciniu požiūriu viena pažangiausių pasaulyje britų kariuomene.

Pasak Lauko pajėgų vado A.Pociaus, Lietuvos brigados priskyrimas prie Danijos divizijos turi didelę praktinę reikšmę. Lietuvos kariai ir karininkai galės dalyvauti aukštesnio nei brigados lygmens pratybose ir mokymuose, sąveikauti ir mokytis dirbti su technika, ginkluote ir karinėmis priemonėmis, kurių Lietuva nepajėgi įsigyti.