Prie laužų susirinko minios žmonių, mininčių Vasario 16-ąją. Jie buvo pasipuošę Lietuvos simbolika, apsigaubę trispalvėmis, rankose laikė vėliavėles.

ELTA primena, penktadienį Lietuvoje vyksta Vasario 16-ajai skirti minėjimo renginiai. Šventinis minėjimas prasidėjo 1918 metų vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų pagerbimu Rasų kapinėse.

Vėliau Prezidentūroje už nuopelnus ir Lietuvos vardo garsinimą buvo apdovanoti 89 Lietuvos ir 13 užsienio valstybių piliečių. Tarp apdovanotųjų – ir pirmoji Ukrainos ponia Olena Zelenska bei Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.

Vidurdienį prie Prezidentūros esančioje Simono Daukanto aikštėje buvo iškeltos trijų Baltijos valstybių vėliavos. Į susirinkusius vilniečius ir sostinės svečius kreipėsi Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Taip pat buvo laikomos Šv. Mišios Vilniaus Šv. vyskupo Stanislovo ir Šv. Vladislovo arkikatedroje bazilikoje.

Netrukus po jų Vasario 16-osios minėjimas tęsėsi prie Lietuvos nepriklausomybės signatarų namų Vilniuje. Iš Signatarų namų balkono tradiciškai į tautą kreipėsi pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas Vytautas Landsbergis.

Vilniuje prie paminklo sovietų aukoms – gėlės ir žvakės Navalnui atminti


Po žinios apie Vladimiro Putino opozicionieriaus Aleksejaus Navalno mirtį, Vilniuje, prie paminklo sovietinės okupacijos aukoms atminti, penktadienio vakarą sužibo žvakės, gyventojai nešė gėles ir plakatus A. Navalnui atminti.

Greta paminklo – A. Navalno portretas, plakatai su užrašais „Putinas žudikas“, „Nepasiduokit! Jei taip atsitiko, jie bijo, vadinasi, mes stiprūs!“, „Ne mirtis, o žmogžudystė“.

Rusijos prezidento opozinieriaus atminimo pagerbti būriavosi kelios dešimtys žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją