Medicininę ekspertizę atliekantys specialistai aiškinasi, ar teisinga pirminė medikų išvada, kurioje teigiama, kad G. Beresnevičius mirė dėl širdies nepakankamumo. Prokurorai šioje ekspertizėje yra paprašę ligoninių ir kitų medicinos įstaigų, kurios rūpinosi rašytojo sveikata, G. Beresnevičiaus ligų istorijos.

Biologinė ekspertizė atliekama stengiantis išsiaiškinti, kaip G. Beresnevičius iš Vilniaus senamiestyje Sirvydo gatvėje esančio baro „Trečias brolis“ prieigų buvo gabentas į nakvynės namų filialą „Sala“, esantį T.Kosciuškos gatvėje. Pastarąją įstaigą ir minėtą barą skiria maždaug kilometro atstumas.

Kai kurių liudytojų parodymais neblaivaus vyro atvykę paimti patruliai, rašytoją įgrūdo į policijos ženklais pažymėto universalo „Vokswagen Passat“ bagažinę, pritaikytą vežioti kinologų šunims. Tačiau ši versija, anot Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Brunono Maculevičiaus, kol kas nepatvirtinta.

Mat, kiti liudytojai – tiek patys policijos pareigūnai, tiek nakvynės namų filialo darbuotojai, tiek baro „Trečias brolis“ lankytojai – paaiškino, kad vyras į automobilį buvo įkeltas pro galines dureles ir paguldytas ant galinės keleivių sėdynės.

Biologinę ekspertizę atliekantys ekspertai paėmė nuo automobilio bagažinės bei galininės sėdynės apmušalų mėginius. Jie padės nustatyti, kur tiksliai buvo vežamas G. Beresnevičius, nes kiekvienas žmogus beveik visur palieka savo biologinius pėdsakus – plaukų, seilių lašelių, pleiskanų ir t.t. Sugretinus tokiuose pėdsakuose rastą DNR (dezoksiribonukleino rūgštis – DELFI) molekulės kodą su kodu, paimtu iš kūno mėginių, galima 99 proc. tikslumu „pririšti“ asmenį prie buvimo vietos.

Chemine ekspertize bus siekiama išsiaiškinti, kokia ir kokių tiksliai toksinių medžiagų koncentracija buvo velionio kūne. Tokia ekspertize paprastai atsakoma į klausimą, ką prieš mirtį asmuo vartojo, ar jis nebuvo apnuodytas ir pan.

B. Maculevičiaus teigimu, atlikus šias ekspertizes tyrimą atliekančiam prokurorui bus paprasčiau priiminėti tolimesnius sprendimus. Prognozuojama, kad ekspertizės gali trukti daugiau nei mėnesį.

DELFI primena, kad G. Beresnevičiaus mirtimi buvo susidomėję net aukščiausi šalies asmenys, tarp kurių premjeras Gediminas Kirkilas. Trečiadienį iš Vyriausybės rezervo rašytojo šeimai buvo skirta 20 tūkst. litų.

Žinomas publicistas, eseistas, religijotyrininkas 45-erių G.Beresnevičius mirė naktį iš rugpjūčio 5 į rugpjūčio 6-ąją. Prieš vidurnaktį baro „Trečias brolis“ darbuotojai policijos prašė pagalbos nuraminti bare triukšmaujantį neblaivų vyrą.

Pagal anksčiau skelbtą versiją, atvykus pareigūnams, jis jau buvo išėjęs į gatvę, kur buvo sulaikytas ir nuvežtas į T. Kostciuškos gatvėje esančius nakvynės namus. Po sulaikymo praėjus maždaug pusantros valandos jis mirė.

G.Beresnevičius buvo palaidotas Kauno Romainių kapinėse.

Grupė Lietuvoje gerai žinomų žmonių po rašytojo mirties kreipėsi į generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, prašydami užtikrinti, kad būtų visapusiškai bei objektyviai ištirtos G. Beresnevičiaus netikėtos mirties aplinkybės ir ragino kuo greičiau tyrimo rezultatus pristatyti visuomenei.

Kreipimąsi pasirašė Vytautas Ališauskas, Diana Vilytė, Darius Kuolys, Leonidas Donskis, Virginijus Savukynas, Kornelijus Platelis, Rolandas Rastauskas, Audrius Siaurusevičius, Arūnas Peškaitis, Vaidas Jauniškis ir kiti.