OVLK verdančias aistras, kurias išjudino nesutarimai dėl to, kam turėtų būti leista teikti estetinės medicinos paslaugas, Delfi aprašė vasario pradžioje.

Buvę OVLK rezidentai raštu kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) ir pareiškė, kad klinikos vadovė Skaidra Valiukevičienė negali kalbėti visų dermatovenerologų vardu, o klinikoje dermatovenerologų trūksta ne dėl to, kad gydytojai išeina į privatų sektorių, o dėl mobingo, kuris tęsiasi jau daug metų. SAM šį raštą perdavė nagrinėti Valstybinei darbo inspekcijai.

Buvę rezidentai Delfi anonimiškai pasakojo, kad klinikoje tvyrojo psichologinė įtampa, vadovė rašydavo ir skambindavo savaitgaliais, net naktimis, rezidentams duodavo su darbu nesusijusių užduočių, pavyzdžiui, paimti rūbus iš valyklos, užregistruoti ją manikiūrui. Viena moteris pasakojo, kad neatlaikydama įtampos pjaustėsi ranką, lankėsi pas psichiatrę.

Apie problemas OVLK anonimiškai prabilo ir dabartiniai rezidentai. Jie pasakojo, kad po to, kai išreiškė kitokią nei klinikos vadovės nuomonę dėl estetinės medicinos paslaugų, sulaukė S. Vaitkevičienės keršto – pašaipų ir darbo sąlygų bloginimo.

Nuotaikos įtaka, gėdinimas, žeminimas

Delfi gavo duomenų, kad 2016 metų pradžioje OVLK buvo atliktas „Effect“ tyrimas, kurio išvadoje galima perskaityti rezidentų nurodytus S. Vaitkevičienės vadovavimo teigiamus ir neigiamus aspektus.

Iš atsakymų matyti, kad kai kurie dalykai, kalbant apie S. Valiukevičienės bendravimo su rezidentais trūkumus, Kauno klinikoms ir LSMU neturėjo būti naujiena.