Gatvės muzikos diena Rygoje vyks rugpjūčio pabaigoje Rygoje, Minske - rugsėjo pradžioje. Tarp Gatvės muzikos šventės Minske organizatorių A.Mamontovo pavardė įrašyta pirma. Jis pristatomas kaip įžymus Lietuvos roko muzikantas, dainų autorius, prodiuseris ir aktorius.

Gatvės muzikos šventė Minske vyks pirmą kartą per Miesto dieną. Organizatoriai skelbia, kad šis renginys suvienys muzikos profesionalus ir mėgėjus. Visi norintys dalyvauti kviečiami susipažinti su sąlygomis ir registruotis iki rugpjūčio 15 dienos.

"Bet kokie politiniai tekstai, raginimai, lozungai ar akcijos per Gatvės muzikos šventę draudžiami", – įspėja organizatoriai.

A..Mamontovas "Vilniaus dienai" sakė, kad pirmą gegužės savaitgalį Vilniuje vykusioje Gatvės muzikos dienoje apsilankę Latvijos ir Baltarusijos renginių organizatoriai nusprendė idėją parsivežti į namus.

"Kai Vilniuje pavasarį vyko renginys, buvome pasikvietę atstovų iš Sankt Peterburgo, Talino, Minsko ir Rygos. Dabar matome, kad į du miestus renginys iškeliauja. Nepasakyčiau, kad užkariaujame Europą, bet ir tai, kad pas kaimynus renginys persikėlė, labai džiugu ir sveikintina", - sakė A.Mamontovas.

Muzikantas sako nesvarstęs, ar muzikos dienos Minske negali paveikti politinis atspalvis.

"Negaliu prognozuoti, nes dar nebuvau joje. Kai nuvažiuosiu, tada bus galima daryti išvadas. Bet manau, kad viskas turėtų vykti sklandžiai" , - sakė A.Mamontovas.

Per gatvės muzikos dieną į miestų gatves išeina koncertuoti tiek mėgėjai, tiek profesionalūs muzikantai, skamba įvairiausių instrumentų muzika.