„Kiek žinau, jis yra parašęs prašymą kalėjimo administracijai dėl to, kad jam būtų suteikta galimybė per nuotolį prisijungti į komitetų posėdžius – tai, ką daro 90 proc. Seimo narių“, – Eltai ketvirtadienį teigė A. Mazuronis.

„Neraginčiau jo pačio dėti mandato. Kaip maniau, taip ir manau, ir manysiu, kad jis šitoje istorijoje nekaltas ir neturi prisiimti jokios atsakomybės. (...) Jei jis nusprendė mandato neatsisakyti, mes tame problemos nematome, mums jokio apsunkinimo nėra ir mes jį palaikome, koks jo sprendimas bebūtų“, – pridūrė parlamentaras.

Seimo vicepirmininkas, konservatorius J. Razma trečiadienį paskelbė, kad V. Gapšio apkalta Seime planuojama gruodžio 21 d. Parlamentaras apgailestavo, kad V. Gapšys neketina pats atsisakyti mandato – esą tokiu būdu jis apsunkina situaciją Darbo partijos frakcijai, kuri negali į Seimą atsiųsti kito atstovo.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų kolegija šią savaitę paskelbė, jog netenkina vadinamojoje „MG Baltic“ byloje nuteistųjų Vytauto Gapšio, Eligijaus Masiulio ir Raimondo Kurlianskio prašymų sustabdyti žemesnės instancijos teismo nuosprendžio vykdymą.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas lapkričio 22 d. pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą R. Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį E. Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui V. Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir G. Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Apeliacinio teismo sprendimą kaltinamieji apskundė LAT, prašydami stabdyti bausmės vykdymą.

Laisvės atėmimo bausmes už korupcines veiklas nuteisti V. Gapšys ir E. Masiulis atliks Kauno kalėjime, esančiame Technikos gatvėje, o R. Kurlianskis – A. Mickevičiaus gatvėje esančiame Kauno kalėjimo pastate.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)