Valstybės kaltintojas prašo politiką pripažinti kaltu ir nuteisti pusšeštų metų laisvės atėmimo.

„Ši bausmė nemaloni, ji labiau skaudins mano artimuosius negu mane“, – žurnalistams po Vilniaus apygardos teismo posėdžio sakė V. Gapšys.

„Aš pats esu teisininkas, suvokiu, ką čia prokuroras daro, šiandien tai buvo akivaizdžiai matyti. Jis (prokuroras Justas Laucius – BNS) ilgiau kalbėjo apie man siūlomas bausmes, negu apie argumentus, kodėl jos turi būti skirtos. Jis pats ir pasakė, kad rado tik užuominas apie kyšius. Tai jei jis šešerius metus užuominomis vadovaujasi, mano gynyba įrodė ir baigiamojoje kalboje įrodys, kad tos užuominos mažų mažiausiai ne taip suprastos, o kai kuriais atvejais iškraipytos“, – kalbėjo parlamentaras.

Byloje dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu kaltinamam buvusiam „darbiečiui“, Seimo nariui prokuroras J. Laucius paprašė taip pat valstybės naudai išieškoti 27 tūkst. eurų, gautus kaip kyšiai, ir septyneriems atimti teisę būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

39 metų V. Gapšys sakė sieksiąs absoliutaus išteisinimo.

Kaltinimai politikui susiję su jo pareigomis 2012–2016 metų kadencijos Seime. Inkriminuojamų nusikalstamų veikų metu jis buvo Darbo partijos frakcijos Seime narys, Darbo partijos pirmininko pirmuoju pavaduotojas, šios politinės partijos tarybos, valdybos ir prezidiumo narys, partijos 2016 metų Seimo rinkimų štabo vadovas.

Bylos duomenimis, bendra kyšių suma siekia daugiau nei 27 tūkst. eurų. Įtariama, kad už dalį šios sumos padaryta nuolaidų transliuoti Darbo partijos politinę reklamą per koncernui „MG Baltic“ priklausančias televizijas, kita dalis lėšų užmaskuota kaip parama viešajai įstaigai.

Kaltinimuose nurodyta, jog kyšiai V. Gapšiui galbūt perduoti už pažadą paveikti politikus, o taip pat Darbo partijos frakcijos Seime narius, kad šie pateiktų bei balsuotų už koncernui naudingus politinius sprendimus Seimo Biudžeto ir finansų komitete bei plenariniuose Seimo posėdžiuose, priimtų kitus koncernui naudingus politinius sprendimus.

Šie sprendimai susiję su Vartojimo kredito įstatymo projekto, Pelno mokesčio įstatymo projektų svarstymu ir priėmimu, taip pat manoma, kad kyšiai susiję su įtaka Darbo partijos frakcijos Seime nariams priimant Seimo nutarimą dėl viešojo ir privataus sektorių partnerystės projekto „Kelias Vilnius – Utena“.

V. Gapšys šiuo metu nėra Darbo partijos narys, tačiau pernai Seimo rinkimuose dalyvavo jos kandidatų sąraše ir pagal jį pateko į parlamentą, yra Darbo partijos frakcijos Seime narys.

2013 metais V. Gapšys buvo nuteistas Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, jam skirta bauda.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)