R. Karbauskis bandydamas toliau neužsiimti darbais ir pridengti tuos, kurie labai nepavyko, toliau ieško konfliktų ir tuščių tyrimų. Toks besipykstančio Seimo vaizdas yra kuriamas“, – sakė G. Landsbergis.

Jo vertinimu, komisijos darbas bus skirtas sukurti triukšmui, kuris pridengtų neigiamus reformų padarinius.

„Kai jis tuo pačiu daro viską, kad Lietuvos regionuose būtų uždarytos ligoninės. Aš įsivaizduoju, kokią reakciją tai gali iššaukti ypač per savivaldos rinkimus, kai jauni medikai gaus žinutes, kad turi ieškotis darbo kitur. Akivaizdu, geriau tada ieškoti, kas yra kalti, ir tokios komisijos padeda paslėpti savo pačių nevykusias reformas, ir kažkam kitam kaltę perkelti“, – sakė G. Landsbergis.

TS-LKD lyderis teigė, kad koncentruosis ne į kovą su ta komisija, o į Seime rengiamas reformas.

„Mes nesiimsime to kažkaip vertinti, svarbesnis dalykas yra darbai, kurie vyksta Seime, ir kaip juos sustabdyti, tas reformas atšaukti“, – sakė G. Landsbergis.

G. Landsbergis tikisi, kad institucijos nebendradarbiaus su šia komisija, ir neteiks jai informacijos.

Jis patikino, kad konservatoriai nedalyvaus komisijos veikloje, ir teigė, kad jie net nesirengia atsakinėti į šios komisijos klausimus.

Pačią komisiją jis pavadino „Karbauskio kalėdiniu žaisliuku Širinskienei“, ir kritikavo, kad po Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atlikto parlamentinio tyrimo dėl verslo įtakos politikai nebuvo imtasi jokių realių veiksmų padėčiai taisyti.

„Aš manau, kad visiškai nieko nebuvo padaryta. Nebuvo padėtas joks įstatymo projektas, kuris reikštų, kad tai būtų rimta komisija. Vytauto Bako piaro akcija po Lietuvą, galbūt, jam atvers kelius į kitą Seimą, bet nuo to valstybei nė kiek nėra geriau“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, įdomu bus stebėti, ar Seimo NSGK pirmininkas Vytautas Bakas, kaip žadėjo, jei bus kuriama komisija, trauksis iš „valstiečių“ frakcijos.

„Man yra įdomu, ar jis laikysis savo žodžio, ar prisijungs prie R. Karbauskio kariaunos žmonių, kurie sako viena, o daro kita“, – sakė G. Landsbergis.

Kaip rašė BNS, valdančiųjų „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis ketvirtadienį įregistravo Seimo nutarimo projektą atlikti naują parlamentinį tyrimą dėl neteisėtos įtakos politiniams procesams dviejų buvusių vyriausybių valdymo laikotarpiu.

Plačiau apie komisiją galima skaityti čia.