„Viena iš problemų, kurią aš dabar matau, tai yra būtent pasiekiamumas informacijos. Ten, kur nėra tiesos, tuoj pat ateina netiesa“, – penktadienio „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo G. Landsbergis.
Pasak G. Landsbergio, jeigu žiniasklaida yra laikoma tiesos ir kritinio požiūrio garantu Lietuvoje, vadinasi, šią sritį, pasak politiko, reikia gelbėti ir jai padėti.

„Manau, kad jeigu mes tikime ir pasitikime, kad žiniasklaida yra tiesos garantas Lietuvoje arba bent jau kritinio požiūrio garantas Lietuvoje, tai yra svarbu. Tai yra kritinė infrastruktūra, kurią reikia gelbėti ir kuriai reikia padėti“, – savo nuomone dalinosi politikas.

Seimo opozicijos lyderis taip pat akcentuoja, kad konservatoriai siūlo Vyriausybei atidžiau įvertinti sektorius, kuriems bankrutuojant kartu griūtų daugybė susijusių verslų.

„Manau, kad mūsų siūlymas ir kreipimasis į Vyriausybę buvo šiek tiek atidžiau įvertinti sektorius, kurie nukenčia labiausiai dėl to, kad yra sektoriai vieni, kurie jeigu griūna dabar, tai iš paskos grius daug verslų, kurie, sakykim, yra susiję. Į tai irgi reikėtų pažiūrėti ir netaikyti visiems vienodos pagalbos modelio“, – kalbėjo konservatorių partijos pirmininkas.

ELTA primena, kad premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį teigė, kad artimiausiu metu Vyriausybė svarstys priemones, leisiančias amortizuoti žalą, kurią Lietuvos žiniasklaidos priemonės patiria dėl koronaviruso protrūkio sukeltų padarinių ekonomikai.

Prezidentas Gitanas Nausėda taip pat laikosi pozicijos, kad valdžia turi prisidėti švelninant nuostolius, kurie yra patiriami žiniasklaidos sektoriuje.