„Jeigu mūsų frakcijos nariai išeitų į Mišrią frakciją, tai ten sudarytų daugumą ir mišriojoje grupėje dominuotų. Aš ne kartą sakiau, kad Socialdemokratų partija turės savo frakciją Seime, ir ją turės, ar tai būtų vienos dienos klausimas, ar savaitės, mes vis tiek tą frakciją turėsime“, - penktadienį DELFI konferencijoje sakė G. Paluckas.

Partijos pirmininkas neslėpė, kad dėl frakcijos nebuvo linkęs išreikšti politinę paramą M. Basčiui.

„ M. Basčio prisijungimas prie frakcijos reikštų ir tam tikrą viešą ar neviešą politinę paramą jam. Aš tikrai asmeniškai užjaučiu Mindaugą, nes įveikti apkaltos procesus ir kitus dalykus yra nemalonu. Bet man liežuvis neapsiverčia, ir aš politiškai tikrai nesu pasiryžęs paremti jo viešai, turint galvoje, kad jo klausimas yra Konstituciniame Teisme ir nuo to priklauso, ar jam pavyks atmesti jam pateiktus klausimus, ar ne. Partija viešai paremti M. Basčio negali, net jeigu tai būtų frakcijos formavimo kaina“, - sakė G. Paluckas.

Kaip pranešė naujienų agentūra BNS, penktadienį M. Bastys pasakė, kad nutarė dirbti Mišrioje Seimo narių grupėje, jis apsisprendė nepriklausyti nė vienai socialdemokratų frakcijai parlamente.

„Mano sprendimas yra jungtis prie Mišrios Seimo narių grupės. Motyvus paaiškinsiu pareiškimu pirmadienį“, – penktadienį BNS sakė M. Bastys.
Norint sukurti frakciją socialdemokratams reikėtų septynių narių.

Šiuo metu yra septyni opozicijoje pasirengę dirbti socialdemokratai.