Apie tai praneša dienraštis „Lietuvos rytas“. Tyrimas lėšų panaudojimo rekonstruojant teatro sceną ir įtarimai dėl galimo lėšų iššvaistymo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo nunyko dėl nerastų įkalčių.

Prokurorai sako, kad negalėjo įvykdyti vasarą skirto Vilniaus apygardos teismo įpareigojimo baigti tyrimą per 3 mėnesius. Teisėtvarkininkai verčia kaltę vokiečiams. Prokurorai tikina, kad be atsakymo iš šios šalies buvo neįmanoma įvertinti, kiek iš tiesų kainavo scenos rekonstrukcija, nes visus darbus atliko Vokietijos bendrovė „SBS Bühnentechnik GmbH”.

Prokuroras Saulius Verseckas prisipažino, kad pabijota sulaukti skundų Europos žmogaus teisių teismui, galimo nepalankaus Lietuvai sprendimo dėl ilgą laiką nebaigiamo tyrimo, bet tuo metu areštuoto įtariamųjų turto ir skirtų kardomųjų priemonių.

G. Kėvišas sako, kad džiaugtis sudėtinga, nes liko nemažas kartėlis, dėl eilę metų jį persekiojusių įtarimų. „Apmaudu, kad niekuo dėtas žmogus Lietuvoje beveik penkerius metus gali būti šmeižiamas, žeminamas ir paverstas teisėsaugos taikiniu”, – „Lietuvos rytui” sakė G.Kėvišas.